Remi v Kamniku

Po visokem porazu na domačem igrišču proti Kočevju, so nogometaši članske ekipe Rudarja po nove točke odšli v goste k ekipi Kamnika. Iz tekme, kjer je bil Rudar ob polčasu v prednosti, bi pa lahko šle vse točke na katerokoli smer, so naši fantje na koncu prinesli točko. Kamnik – Rudar 2:2.

Začetno enajsterico je moral trener Ristič tokrat sestaviti brez kaznovanega Kaziča, poškodovanega Mujkanoviča ter odsotnih Mujiča, Krajnca, Shale in Alibabiča. V vratih je tako od prve minute začel Možic, v začetni enajsterici pa je priložnost dobil tudi mladi Lan Pišek.

Rudar je tokrat odlično začel in že v 3. minuti tekme povedel. Po dolgi podaji kapetana Drnovška je Zalaznik pobegnil po levi strani, prehitel vse branilce in premagal vratarja domačih Šalamuna za vodstvo z 0:1. Hitro prejeti zadetek pa ni zmedel domačih, ki so se že štiri minute kasneje vrnili v igro, ko je z glavo rezultat izenačil Kovačevič. Igra je nato večinoma potekala med obema kazenskima prostoroma, zaradi dokaj slabega igrišča pa ni bilo veliko kombinatorike in lepega nogometa. Vseeno so nogometaši Kamnika prišli do priložnosti za vodstvo, ko je pred Možica, po podaji preko Rudarjeve obrambe, sam prišel Agovič, a je njegov poizkus loba končal mimo cilja. Omeniti velja še lepo akcijo domačih, po kateri se je zatresla Rudarjeva mreža, a je bil zadetek razveljavljen zaradi prepovedanega položaja. V 32. minuti pa je praktično iz nič znova povedel Rudar, ko je bil po podaji v kazenski prostor na pravem mestu Tom Zalaznik in zadel za 1:2. Ob koncu prvega polčasa so imeli nato domači na voljo enajstmetrovko za izenačenje, a je vratar Možic prebral namero domačega kapetana Husiča in njegov strel ujel.

Na začetku drugega polčasa je Rudar znova imel več od igre, si ustvaril nekaj pol priložnosti, vendar brez kakšne resne nevarnosti za domačega vratarja. Po dobrih desetih minutah pa znova hladen tuš za naše fante. Po slabem predložku Rudarja v napadu so domači izpeljali hiter protinapad, ki ga je z zadetkom za 2:2 zaključil Mihajlov. Do konca tekme velja nato izpostaviti zelo lepo priložnost Juriča ki je iz ugodnega položaja meril visoko čez vrata in pa razveljavljen zadetek Rudarja po domnevnem prepovedanem položaju strelca Sajovica, kar je sicer precej razburilo zeleno-črne. Domači so nevarno zapretili iz še enega protinapada, ko je v zadnjem trenutku gotov zadetek rešil Lipovšek, omeniti pa velja še izvrsten strel domačega vezista iz razdalje, ko je žoga zgolj kakšen centimeter švignila mimo gola. 5 minut pred koncem srečanja je Rudar ostal z igralcem manj, ko je zaradi drugega rumenega kartona z igrišča moral Kahteran. Na koncu je delitev točk še najbolj poštena, saj bi glede na priložnosti tri točke lahko odšle na konto katerekoli ekipe.

Postava Rudar Trbovlje:

Možic (V); Jurič, Drnovšek (K), Ocepek, Lipovšek; Mlinar, Kunič, Pišek (od 53. Kahteran), Zalaznik; Sajovic, Delič (od 70. Perič)

Strelci:

0:1 Zalaznik (3′)

1:2 Zalaznik (32′)

Photodesign: Darko Kunič

Zadnja tekma v letošnjem letu čaka naše fante v soboto, 12.11.2022 ob 13h, ko moštvo Rudarja odhaja na gostovanje v Mengeš k ekipi Laby’s Mengo 28. Tokratni nasprotnik je do sedaj zbral enako število točk kot naši fantje (12), obe ekipi pa bosta skušali priti do zmage in s tem izredno pomembnih točk v boju za uvrstitev v prvo polovico prvenstvene lestvice. Fantje pogumno in borbeno. Srečno Rudar!