Remi v Ihanu

Članska ekipa je po domačem remiju prejšnji vikend proti Svobodi Kisovec, tokrat gostovala pri ekipi Ihana in pred maloštevilnimi gledalci zabeležila drugi zaporedni remi. Ihan : Rudar 2:2.

Trener Ristič je imel tokrat kar nekaj težav s sestavo ekipe, saj so zaradi različnih razlogov manjkali Drnovšek, Mujič, Perič, Krajnc, Shala in Halilovič. Na klopi so tako sedeli zgolj vratar Možic ter Mudrinič, Pišek in Alibabič.

Uvod v tekmo je pripadel domačim nogometašem, ki so nekoliko zaspani Rudar dvakrat ujeli slabo postavljen v obrambi, vendar je vratar Jasim Mujkanovič preprečil zgodnje vodstvo Ihana. V 7. minuti je nato odgovoril Rudar. Po levi strani je z dobrim preigravanjem Zalaznik žogo spravil do Sajovica, ta pa je iz roba 16 metrov s strelom v daljši vratarjev kot poskrbel za vodstvo z 0:1 in zgodnje veselje maloštevilnih pristašev Rudarja. Po zadetku je bila na igrišču zgolj ena ekipa, Rudar, ki je imel dve zreli situaciji, da bi že v prvem polčasu odločil tekmo. V 10. minuti je po akciji Juriča in Kuniča, Sajovic žogo iz osmih metrov poslal visoko čez gol, še eno veliko priložnost pa je zamudil Delič, ki ni izkoristil darila domače obrambe in v dvoboju iz oči v oči z vratarjem Cerarjem preslabo zaključil. Domači, ki so poizkušali predvsem z napadi preko njihove leve strani, so ob koncu prvega polčasa prišli do prostega strela ob avt liniji. Dober predložek v pet metrski prostor je, v 40. minuti, v mrežo za 1:1 spravil Mivšek in postavil rezultat prvega polčasa.

Po prihodu ekip iz slačilnic pa smo zopet videli povsem drug obraz Rudarja. Vse skupaj je delovalo zelo nepovezano, brez prave želje in teka in v 56. minuti je sledila kazen. Mlinar je pri poizkusu izbijanja žoge nastreljal domačega nogometaša, žoga pa se je nesrečno odbila ravno na noge domačega napadalca Rahneta, ki je ostal povsem osamljen v kazenskem prostoru in rutinirano zadel za vodstvo Ihana z 2:1. Pristaši Rudarja so upali, da bo zadetek prebudil zeleno-črne, a se je zgodilo ravno nasprotno. Naši fantje so, tudi zaradi slabega igrišča, preveč igrali na preskok z dolgimi žogami ter se večkrat ujeli tudi v prepovedan položaj. Ena izmed takšnih akcij je, zaradi dvomljive odločitve sodnika, močno razburila navijače, nogometaše in tudi trenerja Rističa. Rezultat vsega je bil rumeni karton za Juriča in izključitev za stratega Rudarja Rističa. Rudarja je nato v igri z dvema sijajnima obrambama v igri obdržal vratar Mujkanovič. V 80. minuti je do strela z razdalje prišel Kunič, žoga je letela proti zgornjem desnem kotu domačih vrat, vendar je s sijajno obrambo zadetek preprečil vratar Cerar. Rudar je nato vse stavil v napad. V 82. minuti je dolgo podajo sprejel Mlinar, ki se je ob branilcu izboril za prostor in prišel v kazenski prostor, kjer pa ga je pred strelom s hrbta porušil Mivšek in sodnik je upravičeno pokazal na belo piko. Prvi izvajalec enajstmetrovk Sajovic je bil že na klopi, zato je odgovornost nase prevzel Domen Kunič in mirno zadel za izenačenje in končnih 2:2.

Postava Rudar Trbovlje:

Mujkanovič (V); Kazič (K), Ocepek, Kahteran (od 62. Alibabič); Jurič, Mlinar, Kunič, Zalaznik, Lipovšek; Sajovic (od 77. Pišek), Delič (od 77. Mudrinič)

Strelci:

0:1 Sajovic (7′)

2:2 Kunič (82′) 11m

Foto: Darko Kunič

V soboto, 08.10.2022 ob 16h, v Športni park Rudar prihaja moštvo Cockta Kresnice. Naši fantje po dveh remijih več kot potrebujejo zmago, da se priključijo ekipam na vrhu prvenstvene lestvice. S pravim pristopom, željo, tekom in borbenostjo verjamemo, da jim bo to tudi uspelo. Vsi pristaši in navijači Rudarja pa vljudno vabljeni, da podprete naše fante. Gremo Rudar!