Rekanovič dvakrat v 90. minuti za tretjo zaporedno zmago

Članska ekipa Rudarja je, po zmagah s Slovanom in Dolomiti, z dvema goloma rezervista Anesa Rekanoviča, zabeležila še tretjo zaporedno zmago. Tokrat so bili, pred 80 gledalci na domačem igrišču, s 3:2 boljši od zadnjeuvrščene ekipe Jevnice.

Trener Vukašin Ristič tudi tokrat na voljo ni imel vseh razpoložljivih moči, manjkali so namreč Mešič, Mujič, Zupančič in Ribič. So pa zato bili domačemu strategu znova na voljo Lipovšek, Rekanovič in Cigole.

Tekmo so domači otvorili več kot odlično. Že v 3. minuti tekme je po levi odlično prodrl domači napadalec Jan Berger, se lepo otresel gostujočega branilca in s strelom v daljši kot premagal vratarja Križaja, za vodstvo Rudarja z 1:0. Hiter zadetek je morda nakazoval suvereno nadaljevanje tekme s strani naših nogometašev, vendar temu žal ni bilo tako. Edino priložnost za povišanje rezultata, je v prvem polčasu, po lepem prodoru, imel še Antonio Jurič, a je vratar Križaj njegov strel ukrotil. Sicer pa je izgledalo kot, da se je Rudar zadovoljil z minimalnim vodstvom, saj nismo videli tako tekoče in domiselne igre kot na nekaterih preteklih tekmah.

Tudi po prihodu iz slačilnic, se igra ni kaj dosti spremenila. Rudar je, vse preveč, rešitve iskal z dolgimi žogami, ki pa gostom niso predstavljale kakšne večje nevarnosti. Nato je pa prišla 50. minuta tekme. Kar je bilo videti kot običajen dvoboj branilca in napadalca, telo na telo, za žogo, je, po tem, ko je domači kapetan Rok Drnovšek žogo že izbil pred gostujočim nogometašem, in je piščalka glavnega arbitra Joziča ostala nema, stranski sodnik signaliziral kot prekršek za najstrožjo kazen. Kljub protestom naših nogometašev in negodovanja publike, je, kot vedno, obveljala sodniška odločitev, z bele točke pa je za 1:1, dvoboj Bokalov, dobil gostujoči Luka. Izenačujoči gol domačih ni zbudil, pač pa so naši fantje nadaljevali v krču in vse bolj se je zdelo, da bi se lahko ponovil že viden scenarij nekaterih preteklih tekem, ko so točke prevečkrat uhajale iz rok naših fantov. Edini omembe vreden poizkus Rudarja, v tem delu tekme, je poizkus Sajovica, ko je po predložku s strani, streljal čez gol. Na drugi strani je prvi poizkus gostujočega trenerja/igralca, izkušenega Damjana Maleševiča, ko je skoraj iz sredine terena skušal presenetiti domačega čuvaja mreže Roka Bokala, k sreči zaustavila prečka, v 82. minuti pa temu, žal ni bilo tako. Gostje so prodrli po boku, predložek na drugo vratnico, pa je Maleševič, z volejem, velemojstrsko, pretvoril v evrogol za vodstvo gostov z 1:2. In, če se je zdelo, da nam je boginja Fortuna, še enkrat več, obrnila hrbet, popoln preobrat ob koncu tekme. Pravi triler v 90. minuti in sodnikovem podaljšku, v glavni vlogi pa Anes Rekanovič. Litijan, ki je že na preteklih tekmah prikazal pester repertoar tehničnega znanja, vendar hkrati tudi kar nekaj nezbranosti ob zaključkih, je najprej v 90. minuti, po odbiti žogi, na robu kazenskega prostora preigral svojega čuvaja in s strelom v krajši kot izenačil na 2:2. Ko pa je sodnik že pogledoval na svojo uro za zaključni žvižg, pa je v 92. minuti, po podaji kapetana Drnovška, z glavo, še enkrat matiral gostujočega čuvaja za popolno veselje vseh pristašev zeleno-črnih. Konec dober, vse dobro.

Postava Rudar Trbovlje:

Bokal (V); Krajnc, Ocepek, Drnovšek (K), Jurič; Kahteran (od 64. Rekanovič), Kazič, Rižner (od 69. Žibert), Sotenšek; Sajovic, Berger

Strelci:

1:0 Berger (3′)

2:2 Rekanovič (90′)

3:2 Rekanovič (92′)

Naši fantje s tekmovanjem nadaljujejo v nedeljo, 26.05.2019 ob 17.30h, ko v Športni park Rudar, prihaja ekipa Termita iz Moravč. Gostje imajo na svojem kontu toliko točk kot naši (25), jesensko tekmo v Moravčah pa je Rudar dobil z 2:3. Gre za zadnjo domačo tekmo v letošnji sezoni in verjamemo, da bi naši fantje vsem privržencem in navijačem Rudarja radi podarili še eno zmago, zato vsi vljudno vabljeni! Borbeno in srčno do konca. Ubil so grofa, ubil so kralja..