Quo Vadis, Rudar?

Kam greš, Rudar? je verjetno vprašanje, ki je po porazu z 0:2, na domačem igrišču proti ekipi Brinje Grosuplje, popolnoma na mestu, in vprašanje, ki se zastavlja večini navijačev in simpatizerjev zeleno-črnih. Zgolj devet točk v devetih tekmah in kar trije domači porazi, je precej manj kot je večina privržencev pričakovala ter verjetno precej manj kot je ekipa sposobna dati. Neizbežno pa je dejstvo, da bo, če se Rudar želi boriti za obstanek, potrebno začeti zbirati točke. Tako doma, kot tudi v gosteh. Boriti se bo potrebno tako proti Zagorju, kot tudi proti Bohinju.

Ne bi bilo pravično, če bi trdili, da je tokratni nasprotnik, pred 150 gledalci, nadigral domače moštvo, toda v nogometu, še vedno, štejejo samo zadetki. Domači trener Sivko je imel znova nekaj težav s sestavo ekipe, saj so zaradi bolezni ali službenih obveznosti manjkali Ribič, Kahteran, Kmetič, Vrstovšek, Ivačič in Homšek, zaradi kartonov pa tudi Marko Sotenšek.

Tekmo so sicer bolje odprli gostje iz Grosuplja in si ustvarili nekaj lepih priložnosti, med katerimi velja izpostaviti predvsem vratnico in nato izbijanje žoge iz golove črte domačega kapetana Drnovška. Po nekje polovici prvega polčasa, pa so naši fantje le uspeli vzpostaviti ravnotežje. Plod boljše igre so bile priložnosti Hoxhaja, Juriča in Jana Sotenška, kjer pa so streli, na žalost, ali zgrešili cilj ali pa je odlično posredoval gostujoči vratar Cvijič. Prvi polčas se je tako končal z rezultatom 0:0.

Drugi polčas sta ekipi začeli povsem enakovredno, prva priložnost pa se je ponudila Rudarju. Po podaji Hoxhaja v globino, je bil hitrejši od obrambe gostov Jurič, se znašel sam iz oči v oči z vratarjem Cvijičem, ki pa je njegov strel uspel ubraniti. In kot se je že ničkolikokrat zgodilo v nogometu, se je še enkrat več potrdilo reklo, kdor ga ne da, ga dobi. Gostje so v 60. minuti izvedli prosti strel z desne strani, žoga je bila previsoka za domačega branilca Deliča, na drugi strani pa jo je lepo ustavil Petrovič ter z bližine premagal Mujkanoviča za vodstvo Brinja z 0:1. Po zadetku so gostje prevzeli pobudo, rezultat pa je bil drugi zadetek v mreži Rudarja. Domači so v 74. minuti na sredini igrišča izgubili dvoboj za žogo, do nje je prišel Ivanovski in s podajo v prostor zaposlil Žugiča, ki je zadel za 0:2. Do konca tekme je imel priložnost za znižanje rezultata, po dolgi podaji Deliča, še Berger, vendar je bravurozno znova posredoval gostujoči čuvaj mreže Cvijič.

Postava Rudar Trbovlje:

Mujkanovič (V); Buovski, Drnovšek (K), Delič, Škoberne (od 67.Krajšič); Kazič, Petek (od 81.Katič), Jurič, Sotenšek J., Vodeb; Hoxhaj (od 61.Berger)

V soboto, 21.10. ob 15h, v Športni park Rudar, prihaja tretjeuvrščeno moštvo Arne Tabor 69. Kljub večno neugodnem nasprotniku, bi bil čas, da fantje pokažejo, kaj zmorejo ter osvojijo prepotrebne prvenstvene točke. Borba do konca! Vljudno vabljeni.