Proti Trebnjem točka

Tokratno gostujoče srečanje z ekipo Trebnjega so nogometaši Rudarja odigrali na igrišču z umetno travo v Novem mestu. V tekmi preobratov, ko so naši fantje najprej dvakrat vodili, potem pa tudi že izgubljali, je bil cilj na koncu dosežen, v Trbovlje pa se je četa trenerja Rističa vrnila s točko. Trebnje : Rudar 3:3.

V ekipo Rudarja se je v primerjavi s prvo spomladansko tekmo vrnil Kahteran, odsotni pa so bili kaznovani Kazič, poškodovani Perič, Lipovšek in Možica ter odsotni Shala, Pišek in Alibabič.

Uvod v srečanje na umetni travi v Novem mestu je prinesel nekoliko drugačen pristop zeleno-črnih kot smo bili vajeni. Rudar se je povlekel na svojo polovico, prepustil posest domačim in čakal na svoje priložnosti iz hitrih protinapadov. Praktično iz prve resne akcije pa je Rudar tudi povedel. Kunič je v 16. minuti sprožil z razdalje, vratar Urigelj je žogo le na kratko odbil, kar pa je spretno izkoristil Anes Rekanovič in poskrbel za hitro vodstvo Rudarja. V nadaljevanju so naši fantje nadaljevali s podobno taktiko, kar je prineslo še eno izrazito priložnost, ko je po desni strani prodrl Luka Milinovič, prišel v kazenski prostor in streljal, domači čuvaj mreže Urigelj je žogo znova samo odbil, vendar ravno na nogo Milinoviča, ki je sprožil še enkrat, a je domači vratar žogo uspel odbiti v kot. Do izenačenja so Trebanjci prišli v 36. minuti, ko je prosti strel s približno 25 metrov izvedel Novak ter zares mojstrsko zadel levi zgornji kot vratarja Mujkanoviča. Na odmor se je tako odšlo z rezultatom 1:1.

V drugi del tekme so nato zopet bolje krenili nogometaši Rudarja. Svojo hitrost je še enkrat več demonstriral Milinovič, ki je v 48. minuti najprej preigral domačega branilca, nato pa še vratarja Uriglja ter zadel za novo vodstvo Rudarja z 1:2. Vodstvo naših fantov pa tokrat ni trajalo dolgo, saj so domači uspeli dokaj hitro odgovoriti. Rudar je imel kot, domači so žogo izbili in se spustili v protinapad, kar je bilo sicer orožje Rudarja na tej tekmi, domači napadalec Kastrevec pa se je iz oči v oči znašel z Mujkanovičem ter v 56. minuti zadel za vnovično izenačenje (2:2). Tempo se je nato nekoliko umiril, domači so prevzeli iniciativo in bili več pri žogi, Rudar pa je potrpežljivo čakal na protinapade. A do prvega vodstva na tekmi so v 73. minuti Trebanjci. Po strelu z roba kazenskega prostora je žogo najprej še uspel odbiti Mujkanovič, najhitreje pa je bil pri njej b, ki ga je Ocepek nepravilno oviral in glavni sodnik Jandrič je pokazal na belo točko. Zanesljivi izvajalec je bil s ”panenko” Novak in Rudar se je znašel v zaostanku. Sledila je hitra reakcija, nogometaši Rudarja so stopili precej višje in pritisnili na domačine že na njihovi polovici, kar je kmalu obrodilo sadove. Zalaznik je v 77. minuti preigraval na robu kazenskega prostora, nanizal nekaj domačih branilcev in neubranljivo zadel s strelom s slabšo levo nogo za izenačenje na 3:3. Do konca tekme si je nato še dve priložnosti priigral Rudar, ko je podajo Deliča lovil Milinovič, prišel s skrajnimi močmi do stika z žogo in strela, vendar je žoga zadela samo zunanji del vratnice. Po prostem strelu in predložku Kuniča, je imel na glavi zmago Delič, a zgrešil žogo in končalo se je z delitvijo točk.

Postava Rudar Trbovlje:

Mujkanovič (V); Krajnc (od 84. Delič); Drnovšek (K) (od 92. Klopčič), Kahteran (od 64. Jurič), Ocepek, Mujič; Mlinar, Kunič, Milinovič, Zalaznik; Rekanovič

Strelci:

0:1 Rekanovič (16′)

1:2 Milinovič (48′)

3:3 Zalaznik (77′)

Foto: Darko Kunič

V soboto, 08.04.2023 ob 16h, prihaja v Športni park Rudar neposredni konkurent za uvrstitev v zgornjo polovico lestvice Arne Tabor 69. Nogometaši iz Vižmarji imajo točko manj od Rudarja, v dosedanjem poteku prvenstva pa so osvojili 15 točk. Zaradi kartonov bosta v moštvu Rudarja poleg Kaziča, tokrat odsotna še Mlinar in Ocepek, tako da bo delo za naše fante še nekoliko težje. Vsekakor verjamemo v njihove sposobnosti in vemo, da lahko s srčnostjo in angažiranostjo tudi tokrat osvojijo nove prvenstvene točke. Podprimo naše fante. Srečno Rudar!