Preplavali Savo

Končno! Prva zmaga pod taktirko trenerja Milenka Sivka je bila dolgo pričakovana in je prišla ravno ob pravem času. Naši nogometaši so v gosteh z 1:2 premagali ekipo kranjske Save in ostajajo aktivni tekmec v boju za obstanek.

Tekmo v Športnem parku Stražišče, pred 80 gledalci, so naši nogometaši, kot že nekaj tekem, začeli nekoliko oslabljeni. Tokrat so manjkali: Radič, Marko Sotenšek, Petek, Delič, Ribič, Vrstovšek, Homšek in Hoxhaj ter Smajlovič, vendar je ekipa pokazala karakter in zaigrala tudi za manjkajoče soigralce in zasluženo odnesla celoten plen.

Tekmo so bolje odprli naši fantje in v 16. minuti tudi povedli. Po levi strani je s svoje polovice do nasprotnikovega kazenskega prostora lepo prodiral Martin Škoberne, kjer so ga tik pred šestnajst meterskim prostorom nepravilno zaustavili domači branilci. Žogo si je nastavil Alen Kahteran in z mojstrskim strelom prek živega zidu premagal domačega vratarja Oštirja. Do konca polčasa je sledilo še nekaj strelov z razdalje iz obeh strani, vendar sta mreži obmirovali.

Ob polčasu je gostujoči strateg Sivko v garderobi pustil Midžiča, na igrišče pa je poslal Bergerja. Tekma je potekala večinoma med obema kazenskima prostoroma, v 63. minuti pa je sledilo povišanje vodstva Rudarja. Žogo je na nasprotnikovi polovici dobila Rudarjeva desetica Jan Sotenšek, jo nekoliko potegnil in z lepo podajo v prostor zaposlil vtekajočega Antonia Juriča, ki je hladnokrvno, s strelom po tleh, povišal na 0:2. Pet minut kasneje so zadetek dosegli tudi domačini, za Savo je bil uspešen kapeten Dojčinovič. Kljub vsemu so naši fantje vodstvo uspeli zadržati do konca in se zasluženo veselili četrte zmage v letošnji sezoni

Postava Rudar Trbovlje:

Mujkanovič (V); Buovski (od 81.Ivačič), Kmetič, Drnovšek (K), Škoberne; Kazič, Kahteran (od 71.Katič), Jurič, Sotenšek J., Vodeb; Midžič (od 46.Berger)

Strelci:

0:1 Kahteran (16′)

0:2 Jurič (63′)

Po sobotni gostujoči zmagi, naše nogometaše naslednja tekma čaka v nedeljo, 05.11.2017 ob 14h, ko v Športni park Rudar prihaja ekipa Šobec Lesce. Kljub temu, da gre za zadnjeuvrščeno ekipo 3.SNL Center, ki je do sedaj zbrala le eno točko, bo potreben skrajno resen in borben pristop. Fantje si zaslužijo Vašo spodbudo s tribune za novo pozitivno predstavo in prvenstvene točke. Vsi za šampione zelene!