Premagali tudi Kočevce

Člansko moštvo še naprej ostaja neporaženo. Tokrat so bili na domačem igrišču, pred nekaj sto gledalci, boljši od lanskoletnega tretjeligaša, ekipe Kočevja, s 3:1.

Domači trener Ristič je tokrat v začetni enajsterici naredil eno spremembo, in sicer je tokrat od prve minute zaigral Sajovic, na rezervno klop pa se je preselil Sotenšek.

Rudar je že takoj na začetku tekme pokazal, da tudi tokrat cilja na zmago, prvi pa je v 5. minuti zapretil Rekanovič, vendar je bil njegov strel preslaboten za gostujočega vratarja Krivdiča. Kljub začetni prevladi domače ekipe, so prvi zadeli Kočevci. Hitro trancizijo gostujočega moštva je v 12. minuti, s strelom po tleh, z roba kazenskega prostora, za 0:1, zaključil Žiga Majcen. Kljub prejetem zadetku se tokrat naši fantje niso zmedli in hitro vrnili udarec ter izenačili. V 19. minuti je Kazič z dolgo žogo lepo našel Anesa Rekanoviča, le ta pa je s strelom med nogama ugnal Krivdiča. Že dve minuti kasneje je bil Rudar ponovno v nevarni akciji, a je Sajovic preveč okleval in ni resneje zapretil gostujočemu vratarju. Rudar je še naprej napadal in visoko vršil pritisk na goste ter kaj kmalu prešel v vodstvo. Malnar je slabo podal proti svojemu branilcu, žogo je prestregel Maj Sajovic, krenil proti Krivdiču ga preigral, njegov strel pa se je od vratnice odbil od gostujočega branilca in končal v mreži Kočevcev za vodstvo z 2:1. V 31. minuti so znova zapretili gostje, ko je po boku do predložka prišel Pratljačič in poslal visoko podajo pred gol Rudarja, žoga pa je nekoliko presenetljivo končala v prečki. Isti gostujoči nogometaš je bil znova nevaren v 33. minuti, ko je sprožil s približno 25 metrov, Mujkanovič je žogo odbil do Majcena, njegov strel pa z novo obrambo dokončno izbil v kot.

Tudi na začetku drugega polčasa so prvi zapretili nogometaši v zelenem, a je Sajovic v 48. minuti meril za las mimo gola. Na novo priložnost so gledalci čakali do 62. minute, ko je po podaji s stani v kazenskem prostoru do žoge prišel gostujoči napadalec Majcen, a je bil njegov poizkus lahek plen za dobro postavljenega Mujkanoviča. V 64. minuti pa novo povišanje vodstva Rudarja. Na sredini igrišča je žogo Malnarju odvzel Tom Zalaznik in krenil proti golu, vmes nanizal dva gostujoča nogometaša in s strelom po tleh, v daljši vratarjev kot, za 3:1, matiral nemočnega Krivdiča. Pet minut kasneje je gostujoča ekipa ostala brez kapetana Miloviča, ki je kot zadnji mož obrambe zrušil Rekanoviča, si prislužil drugi rumeni karton in predčasno pot v slačilnico. Do konca srečanja velja nato omeniti še priložnost Rudarja, ko je v kazenski prostor do Rižnerja, dolgo žogo poslal Sotenšek, Rižner je s podajo na drugo vratnico želel zaposliti Periča, vmešal se je branilec gostov Ambrožič, ki bi, z glavo, nato skoraj premagal svojega vratarja, a je ta s skrajnimi močmi vseeno žogo uspel odbiti.

Postava Rudar Trbovlje:

Mujkanovič (V); Lipovšek (od 58. Jurič), Ocepek, Drnovšek (K), Hadžič; Mujič, Kazič (od 84. Pukl), Kunič (od 58. Sotenšek), Zalaznik (od 70. Rižner), Rekanovič (od 70. Perič); Sajovic

Strelci:

1:1 Rekanovič (19′)

2:1 Ambrožič (25′) AG

3:1 Zalaznik (64′)

Nova prvenstvena tekma naše fante čaka v soboto, 26.09.2020 ob 16h, ko odhajajo na gostovanje v Moravče. Ekipa Termita trenutno zaseda 14. mesto na prvenstveni lestvici in je še brez točk. Naši nogometaši bodo zagotovo želeli tudi tokrat zabeležiti novo zmago in nadaljevati niz neporaženosti. Sicer se bosta omenjena nasprotnika že danes, v sredo, 23.09.2020 ob 16.30h, v Športnem parku Rudar, pomerila v pokalnem tekmovanju MNZ Ljubljana. Srečno Rudar!