Premagali Savo

Pred okoli 150 gledalci, je članska ekipa, v Športnem parku Rudar, le zabeležila prvo zmago v spomladanskem delu sezone. Tokrat je bila “vojska” nekoliko številčnejša, naši fantje pa so pokazali predstavo, kakršnih smo si v tej pomladi želeli videti več in premagali Savo Kranj 1:0.

Tekma se je začela z enakovredno igro na obeh straneh, kjer si vsaj na začetku, nobeno izmed moštev ni priigralo, kakšne omembe vredne priložnosti. Je pa Rudar prišel do kota v 28. minuti. Izvajal ga je Marko Sotenšek, let žoge je slabo ocenil gostujoči vratar Oštir, za njegov hrbet pa je žogo, z glavo/ramo, pospravil domači branilec Denis Žibert. Do konca prvega polčasa je imel lepo priložnost še Koprivica, a je ostalo pri minimalnem vodstvu Rudarja.

V drugi polčas sta ekipi krenili podobno kot v prvega, igra pa je potekala med obema kazenskima prostoroma. Okrog 60. minute  so gostje prevzeli pobudo, igra naših fantov pa je nekoliko padla. Gostje iz Kranja so tako prišli do kar nekaj obetavnih priložnosti, a so naleteli na izjemno razpoloženega domačega čuvaja mreže Jasima Mujkanoviča. Najprej je po protinapadu s pravo bombo, v njegov bližnji kot, poskusil nekdanji Zmaj, Danijel Marčeta, a je Mujkanovič njegov strel ustavil. Še bolj pa se je Rudarjev vratar izkazal, ko je najprej, s parado, ubranil odlično izveden prosti strel, žoga se je odbila na nekje 10 metrov do gostujočega napadalca, ki je sprožil,  vendar je Jaske ubranil tudi drugi strel. Domača obramba do konca tekme ni kapitulirala in ostalo je pri zasluženi minimalni zmagi.

Postava Rudar Trbovlje:

Mujkanovič (V); Kahteran (od 61.Turanovič), Žibert, Drnovšek (K); Jurič, Rižner, Sotenšek M., Sotenšek J., Zalaznik (od 91.Jakovljevič); Berger, Koprivica (od 68.Pukl)

Strelci:

1:0 Žibert (28′)

Naslednja tekma naše fante čaka v soboto, 19.05.2018 ob 17.30h, ko jih čaka gostovanje pri zadnjeuvrščeni ekipi lige Šobec LesceNaprej zeleni!