Pot proti vrhu

V soboto, 4.11.2023 se je v Športnem parku Rudar igrala tekma, ki je odločala o vrhu prvenstvene lestvice. Naš gost je bila ekipa NK Bela krajina, ki je v Trbovlje prišla s prednostjo treh točk.

Z izjemno željo prevzeti tron so knapi začeli atomsko.

Že v prvi minuti je po odlični akciji Zalaznik, Milinovič, Sajovic žoga končala za hrbtom vratarja Kozenka. Že v naslednjem napadu je Rekanović stresel prečko in kdo si ga vedi, kaj bi še lahko sledilo. 9. minuta srečanja pa je bil edini trenutek, ko smo videli goste. Po lepem predložku iz strani je z glavo izenačil Gašper Cafuta. Od omenjene minute goste nismo več videli. Sledil je le šov domačih knapov. Ob izraziti premoči in neskončni izvedbi kotov so v 32. minuti spet zadeli. Po lepi akciji Zalaznika je v polno zadel Anes Rekanović.

V drugem polčasu enaka slika. Po enem izmed številnih kotov je žogo preko črte potisnil Denis Bašić. Odlična kombinatorika je navduševala gledalce na tribuni, ki so zavzeto bodrili ekipo vse do konca. Edina svetla točka v vrstah gostov je bili vratar Denys Kozenko, ki je rešil še precej čistih situacij za dosego zadetka. Gostje so dobršen del drugega polčasa igrali tudi z igralcem manj.

Domači so tekmo suvereno pripeljali do konca, vsekakor pa bi lahko videli še kakšen zadetek več v mreži gostov.

Za Rudarja so začeli: Možic, Ocepek, Drnovšek, Bašič, Milinovič, Kazič, Katič, Mlinar, Zalaznik, Rekanović, Sajovic;

V nadaljevanju so vstopili še: Delić, Jurič, Kahteran, Lipovšek in Šišić;

Foto: Darko Kunič

V soboto, 11.11.2023 ob 13:30 uri sledi nov derbi v Športnem parku Rudar. V goste nam prihaja trenutno tretjeuvrščena ekipa lige NK Ljubljana Palis. Ekipa, ki jo vodi Ermin Raković prav tako kot naša ekipa goji ambicije po vrhu lestvice. Tako, da lahko pričakujemo pravi boj za vrh lestvice.

Ni opravičila, da se v soboto ne vidimo na tribuni.

SRCE ZA RUDARJA!!!