Poraženi na Zasavskem derbiju

Tokratni Zasavski derbi se je, potem ko so zadnje tri tekme med večnima tekmecema dobili nogometaši Rudarja, končal z zmago domačina, moštva Zagorja, ki je po vodstvu naših fantov,  v zadnje pol ure uprizoril preobrat in slavil s 3:1.

Tudi tokrat je imel strateg Rudarja, Vukašin Ristič, nekaj težav s sestavo ekipe, saj od prve minute ni mogel računati na kapetana Roka Drnovška, ki je bil službeno odsoten in je v igro lahko vstopil šele v drugem polčasu srečanja. Od prve minute ga je tako v obrambni vrsti nadomestil Ivica Perič. Med osemnajsterico igralcev pa tokrat ni bilo Haliloviča in Bašiča.

Tekma na Mestnem stadionu Zagorje, se je pred 1000 gledalci, začela precej infarktno. Ekspresno bi  namreč lahko povedli domači, ko je v 2. minuti tekme napačno podal Kazič, a je z odličnim posredovanjem pred domačim napadalcem posredoval vratar Možic. V 5. minuti so bili nato v obetavnem napadu naši fantje, ko je Delič lepo zaposlil Zalaznika, ki je potegnil žogo od sredine proti šestnajstmetrskem prostoru, njegov strel pa je domača obramba uspela blokirati. Dve minuti kasneje je bil v akciji znova Rudar, v vlogi podajalca znova Adin Delič, ki je žogo z desne po tleh poslal v kazenski prostor, z nekje 10 metrov je streljal Sajovic, vendar naravnost v vratarja Podkrajška, strel Kuniča po odbiti žogi pa je končal v bloku domače obrambe. V 15. minuti se je nato prvič zatresla mreža Rudarja, ko so v protinapad odlično krenili Zagorjani, vendar je sodniška trojka z glavnim sodnikom Jelenkom Jandričem na čelu, zadetek, zaradi prepovedanega položaja, razveljavila.  Do naslednje priložnosti smo nato spremljali izenačeno srečanje med obema kazenskima prostoroma, v 34. minuti pa so znova udarili igralci v zeleno-črnem. Delič je z globinsko žogo odlično zaposlil Sajovica, ki je sam krenil proti Podkrajšku, a je bil mladi čuvaj mreže še enkrat več na mestu. Na odmor sta ekipi tako odšli z rezultatom 0:0.

V drugi polčas sta ekipi krenili nekoliko bolj previdno, prvo priložnost in zadetek pa smo dočakali v 63. minuti tekme. Po lepi akciji Rudarja je Kunič našel Deliča v kazenskem prostoru, kjer ga je nedovoljeno zaustavil Smajlovič, sodnik Jandrič pa je pokazal na belo piko. Enajstmetrovko je za vodstvo z 0:1 zanesljivo izvedel Sajovic in poskrbel za veselje številnih pristašev Rudarja, ki so prišli podpreti naše moštvo. Vodstvo Rudarja pa je bilo bolj kratkega daha, v 68. minuti so namreč izenačili Zagorjani, ko je po podaji s kota z glavo streljal domači kapetan Luka Resnik, žoga pa je po napaki vratarja Možica končala v Rudarjevi mreži. Na krilih izenačujočega gola so nato več od igre imeli domači nogometaši. V 74. minuti je po odigranem kotu s strelom proti bližnji vratnici zapretil Šink Kos, Možic pa je njegov strel odbil v kot. Že v naslednjem napadu pa so Zagorjani povedli. Visoka podaja iz kota je letela proti drugi vratnici, Možic je bil preveč neodločen, na drugi vratnici pa je bil sam Resnik in z neposredne bližine s telesom žogo spravil v mrežo za vodstvo Zagorja z 2:1. V 79. minuti nov nevaren protinapad domačih po izgubljeni žogi Rudarja na sredini igrišča, strel Drgana pa je na srečo končal v prečki. Naši fantje so nato krenili na vse ali nič, v napad se je preselil tudi Drnovšek, in poizkušali domačo obrambo prebiti predvsem z dolgimi žogami. V 89. minuti je tako dolga podaja Zalaznika našla Sajovica, ki je proti golu prodrl po levi strani, streljal po tleh, še enkrat več pa se je izkazal 17-letni Podkrajšek in žogo odbil v kot. V 92. minuti so, po tem, ko je Rudar vse stavil v napad, protinapad uspešno izvedli domači, za 3:1 in veliko veselje zagorskih navijačev pa je poskrbel Kosmač.

Postava Rudar Trbovlje:

Možic (V); Kazič (K), Ocepek, Perič (od 58. Drnovšek); Lipovšek (od 83. Kahteran), Mlinar, Kunič, Zalaznik, Mujič; Sajovic, Delič (od 83. Shala)

Strelci:

0:1 Sajovic (63′) 11m

Časa za objokovanje ni, naše moštvo pa bo novo srečanje odigralo v soboto, 10.09.2022 ob 16.30h, v Športnem parku Rudar, tokratni gost pa bo ekipa Bele krajine. Belokrajnci imajo po dveh kolih poln izkupiček, premagali pa so moštvi Kresnic in IB 1975 Ljubljana. Za naše fante bo torej tekma nekakšen popravni izpit, z morebitno zmago pa bi se lahko znova vrnili na vodilna mesta prvenstvene lestvice. Borbeno, srečno in nepopustljivo. Gremo Rudar!