Poraženi iz Podzemlja

Trboveljski nogometaši se z gostovanja iz Podzemlja žal vračajo praznih rok. Večno neugoden domačin Kolpa je bila tokrat boljša z 2:0.

Na gostovanje v Belo Krajino je trener Ristič popeljal moštvo podobno tistemu iz prvega kroga, z izjemo manjkajočih Rižnerja, Ribiča in Jakovljeviča, prvič pa sta na klopi sedela Tufekčič in lanski mladinec Benda. Tudi tokrat poleg ni bilo Cigoleta in Bergerja, slednji naj bi bil v moštvu v prihajajočem dvoboju s Kresnicami.

Tekma v Podzemlju je bila izredno izenačena, rahlo premoč v posesti pa so morda imeli domači nogometaši. Kljub vsemu so si v prvem polčasu tudi naši fantje ustvarili dve priložnosti, vendar je oba strela uspešno ukrotil domači vratar Ivec. Nato pa tik pred polčasom situacija po kateri so domači prišli v vodstvo. Strel je sprožil Žagar, žoga je zadela prečko in se nato odbila v tla ter nazaj v polje. Vse je kazalo na to, da se bo igra normalno nadaljevala, domači niso reklamirali gola, piščalka glavnega sodnika je ostala nema. Nato pa je stranski sodnik opozoril glavnega, da naj bi žoga prešla golovo črto. Po posvetu obeh sodnikov je padla odločitev in Kolpa je tik pred koncem polčasa povedla z 1:0.

Verjetno je tudi omenjena odločitev in posledično rezultatski zaostanek tik ob koncu polčasa botrovala temu, da je Rudar v začetku drugega polčasa nekoliko padel, domači pa so postajali vse bolj podjetni in nevarni ter so v 65. minuti še povečali svojo prednost, ko je zadel Žugelj. Trboveljčani so se skušali vrniti v tekmo, vendar več kot vratnice Rekanoviča na žalost niso zmogli. V 85. minuti so po enem izmed protinapadov, po prejetem drugem rumenem kartonu, ostali še brez, v letošnji sezoni standardnega, branilca Domena Ocepka, ki bo tako kaznovan tudi za tekmo proti Kresnicam.

Postava Rudar Trbovlje:

Bokal (V); Zupančič, Ocepek, Drnovšek (K), Krajnc (od 68. Lipovšek); Kahteran (od 65. Žibert), Sotenšek, Mujič, Jurič; Sajovic (od 90. Tufekčič), Rekanovič (od 87. Benda)

V soboto, 30.03.2019 ob 16h, v Športni park Rudar prihaja ekipa Cockta Kresnice. Moštvo iz Kresnic je zmagalo na obeh tekmah spomladanskega dela sezone, z 18 točkami zaseda 6. mesto na lestvici, v svojih vrstah pa ima tudi trenutno najboljšega strelca lige Maximiliana Klebčarja. Fantje potrebujejo spodbudo s tribune, da pokažejo svoje srce in znanje ter dosežejo pozitiven rezultat. Srečno Zeleni!