Poraz v Ihanu

Člani so tokrat drugič v sezoni položili orožje, ko je precej oslabljeno moštvo Vukašina Rističa, v soboto, minimalno, z 1:0, izgubilo na gostovanju v Ihanu.

Trener Rudarja je imel tudi tokrat precej težav s sestavo moštva. Zaradi poškodb so tokrat odpadli Krajnc, Perič, Mujič in Rekanovič, zaradi bolezni Mlinar, kaznovan je bil Sajovic, službeno odsoten Sotenšek, manjkal je tudi Halilovič. V konici napada je tako z Juričem zaigral Kahteran, na klopi pa sta poleg vratarja Možica ter Deliča, Mešiča in Kolobariča, sedela še mladinca Azdren in Edison Shala.

Pričetek tekme je znova pripadel našim fantom, ko se je v priložnosti znašel Jurič, a streljal mimo vrat domačega vratarja Cerarja. Nekaj minut kasneje je bil znova v akciji Jurič, ki je pobegnil po desni strani, podal na drugo vratnico Kahteranu, ki pa je bil za las prekratek. Nato so iz prostega strela zapretili tudi nogometaši Ihana, a je bil Mujkanovič na pravem mestu. Najlepša priložnost je v prvem polčasu kljub vsemu pripadla našim fantom, ko je Kunič odlično udaril iz prostega strela, a na žalost zatresel zgolj prečko in prvi polčas se je končal z neodločenim izidom.

V drugem polčasu so naši znova zapretili prvi, ponovno pa so bili nevarni iz prekinitve. Iz prostega strela je čez živi zid nevaren strel usmeril Kazič, žogo pa je s skrajnimi močmi uspel odbiti vratar Cerar. V 60. minuti so nato po praktično edinem strelu v drugem polčasu, s pravim evrogolom povedli domači. Dolgo žogo si je na robu kazenskega prostora ustavil Škofljanc, potem pa iz obrata iz pol voleja poslal neubranljivo žogo v sam zgornji kot Mujkanovičevih vrat za vodstvo z 1:0. Domači so se nato bolj ali manj posvetili zgolj branjenju svojih vrat, Rudar pa je skušal priti do izenačenja. Najprej se je sam pred vratarjem znašel Delič, a bil iz bližine nenatančen. Nato je bil v priložnosti kapetan Drnovšek, ki je že šel mimo vratarja Cerarja, njegov poizkus pa je z golove črte razčistil domači branilec. Za konec je z glavo poizkusil še Ocepek, a se je znova tresel le okvir vrat. Domačini so ob koncu tekme uspešno ukradli še kakšno minuto, tudi za ceno rumenih kartonov ter pred svojimi pristaši slavili minimalno zmago.

Postava Rudar Trbovlje:

Mujkanovič (V); Drnovšek (K), Bašič, Ocepek; Lipovšek (od 80. Shala E.), Kazič, Kunič, Rižner, Alibegovič; Kahteran (od 64. Delič), Jurič

Strelci:

Zadnje dejanje jesenskega dela letošnjega prvenstva sledi v soboto, 06.11.2021 ob 14h, ko v Športnem parku Rudar, gostuje ekipa Cockta Kresnice. Tokratni nasprotnik naših fantov je trenutno s petimi točkami iz desetih tekem prikovan na dno prvenstvene lestvice. Kljub vsemu, pa nobena tekma nikoli ni že vnaprej dobljena. Naše moštvo se bo za nove točke gotovo moralo potruditi, pokazati vse svoje znanje in borbenost ter tako obdržati točkovno prednost pred zasledovalci. Gremo Rudar!