Poraz pred Zasavskim derbijem

Prva tekma po zimskem premoru se za naše nogometaše ni končala po željah vseh, ki stiskamo pesti za Rudar. Gostje iz Komende so bili pred 80 gledalci v Športnem parku Rudar boljši z 1:2 in se tako nekoliko oddaljili na prvenstveni lestvici.

Domače moštvo, v katerem so manjkali Radič, Buovski, Kulaševič, Kahteran, Zalaznik, Pukl, Rižner, Škorič in Škoberne, je slabo odprlo tekmo, saj so gostje po prodoru in podaji s strani na prvo vratnico, že v 6. minuti povedli z 0:1, ko je bil za Komendo uspešen Rahne. Nogometaši Rudarja so sicer skušali vzpostaviti ravnotežje na igrišču, vendar v 21. minuti doživeli nov hladen tuš. Za strel z razdalje se je odločil nekdanji nogometaš Ilirije Jure Loboda in premagal domačega vratarja Mujkanoviča za 0:2, kar je bil tudi rezultat po prvih 45. minutah.

V drugem polčasu so sicer bila obdobja, ko so nogometaši v črno-zelenih dresih skušali prevzeti pobudo na igrišču, imeli na voljo nekaj kotov, vendar si omembe vredne priložnosti žal niso uspeli pripraviti. Na drugi strani so nogometaši Komende čakali na morebitno napako domačega moštva in priložnost, ki so jo ob neodločnem posredovanju Rudarjeve obrambe tudi dočakali, vendar je dvoboj iz oči v oči z gostujočim napadalcem, vseeno dobil vratar Jasim Mujkanovič in ostalo je 0:2. In ko je že kazalo, da bo to tudi končni rezultat tekme, so gostje v sodnikovem podaljšku v kazenskem prostoru nepravilno zaustavili Jovana Koprivico. Uspešen izvajalec strela z enajstih metrov pa je bil Staš Kazič, ki je postavil končnih 1:2.

Postava Rudar Trbovlje:

Mujkanovič (V); Petek (od 80. Mrvoljak), Delič, Drnovšek (K), Jurič; Kazič, Žibert (od 67. Cvjetič), Sotenšek M., Sotenšek J.; Berger, Koprivica

Strelci:

1:2 Kazič (93′)11m

Kljub temu, da uvertura v spomladanski del ni uspela, je do konca prvenstva še precej tekem in točk, da si z željo, borbo in srcem zagotovimo obstanek v tretjeligaški konkurenci. Že v nedeljo, 25.03.2018, je na sporedu namreč nova tekma. Pa ne katerakoli tekma, temveč Zasavski derbi, kjer se bosta ob 14h na Mestnem stadionu v Zagorju, udarila večna rivala Rudar in Zagorje. Kljub temu, da imajo Zagorjani na prvem mestu na svojem kontu kar 18 točk več kot Rudar, je to tekma velikih čustev, energije, tekma na kateri na svoj račun pridejo navijači, tekma kjer vsak nogometaš na igrišču pusti vse kar premore. Zato vabljeni vsi – pristaši, ljubitelji in navijači našega Rudarja, podprite fante v boju za nove prvenstvene točke. Vsi za šampione zelene!