Poraz po preobratu

Rudar se s tokratnega gostovanja v Športnem parku Kodeljevo vrača praznih rok. Po vodstvu našega moštva z 0:2, je domači Slovan uspel preobrniti tekmo in pred 60 gledalci zmagal s 3:2.

Moštvo Rudarja je trener Ristič sestavil brez Mujiča, Katiča, Kuniča, Bergerja in Žiberta. Po odsluženi kazni pa je bil na voljo znova Kahteran, na razpolago je bil tokrat tudi Cigole.

Naše moštvo je tekmo proti nekdanjemu velikanu slovenskega nogometa začelo odlično in zasluženo hitro povedlo, ko je domačega vratarja Vojinoviča, v 8. minuti, premagal Anes Rekanovič. Fantje v zelenih dresih se kljub zgodnjem vodstvu niso zadovoljili z rezultatom in še naprej igrali odlično ter si pripravili precej zrelih situacij. Naslednjo so po dobrih dvajsetih minutah uspeli izkoristiti, ko je na 0:2 povišal kapetan Rok Drnovšek. Slovan je v tem trenutku izgledal popolnoma nebogljeno in zdelo se je, da ima Rudar nove tri točke že v žepu. Toda tokrat se je žal potrdila floskula “dva nula je najnevarnejši” rezultat. Domači so v 36. minuti uspeli rezultat znižati na 1:2, ko je napako Rudarja, za rezultat prvega polčasa, kaznoval Barbosa.

Rudar se je iz slačilnice vrnil prebujen in v prvih 12 minutah drugega dela igre močno pritisnil proti vratom Slovana, ko domači praktično niso mogli iz svoje polovice igrišča. Vendar pa so domači ponovno pičili iz naslednje zrele priložnosti, ki so jo dočakali in Puškar je v 59. minuti izenačil na 2:2. Naši fantje so, kot da bi podoživljali tekme in situacije iz lanskega prvenstva, otrpnili, domači pa so tekmo dokončno preobrnili, ko je za vodstvo Slovana s 3:2, v 70. minuti, zadel Tadej Ferk. Kljub šoku so se nogometaši Rudarja zbrali in veliko priložnost za izenačenje dočakali že v 75. minuti. Glavni sodnik Šabanagič je takrat namreč pokazal na belo točko, sicer odlični strel izvajalca Staša Kaziča pa je bravurozno uspel ustaviti domači čuvaj Darko Vojinovič. Strateg Rudarja je tudi z nekaj menjavami skušal obrniti tehtnico na stran zelenih, a je kljub še nekaj priložnostim ostalo pri 3:2 in zmagi Slovana.

Postava Rudar Trbovlje:

Bokal R. (V); Hadžič, Ocepek, Drnovšek (K), Lipovšek (od 69. Sajovic); Kazič (od 75. Krajnc), Rižner (od 78. Cigole), Sotenšek, Jurič (od 82. Bokal Ž.); Pukl (od 57. Kahteran), Rekanovič

Strelci:

0:1 Rekanovič (8′)

0:2 Drnovšek (21′)

Morda bodo naši fantje še sanjali zapravljene priložnosti iz Kodeljevega, vendar časa za objokovanje enostavno ni. V soboto, 19.10.2019 ob 15.30h, v Športni par Rudar, prihaja vodilno moštvo lige, Kolpa iz Podzemlja. Belokranjci imajo 6 točk več od Rudarja, ki tokrat mora zmagati, če želi obdržati stik z najboljšimi. Fantje obljubljajo pogumno, srčno, borbeno in razigrano predstavo do zadnjega atoma moči, zato vsi navijači in simpatizerji ZELENIH vabljeni na tribune..RUDAR ŽIVI VEČNO!