Poraz po hudem boju

S prvega gostovanja pri, morda celo prvem kandidatu za napredovanje, ekipi Ihana, se moštvo Rudarja vrača praznih rok. V zelo izenačeni, trdi in borbeni tekmi, so naši fantje, tudi po nekaj dvomljivih sodniških odločitvah, potegnili krajši konec in izgubili z 2:1.

Ekipa Rudarja je bila v primerjavi s tekmo proti Zagorju rahlo spremenjena. V obrambni vrsti je Krajnca nadomestil Mujič, namesto odsotnih Kaziča in Bergerja, sta od prve minute zaigrala Katič in Pukl. Manjkal je še Kahteran, zato pa je pa bil prvič trenerju Rističu na voljo tudi Kunič.

Pred 100 gledalci v ihanskem športnem parku so za moštvo Ihana nastopili vsi najboljši, vključno z Juninhom, Klebčarjem in vratarjem Miličem, ki jih na otvoritvi sezone proti Ivančni Gorici ni bilo v kadru. V nasprotju s prvo tekmo z Zagorjem, ko je hitro zadel Rudar, so tokrat hitro povedli Ihanci. Iz sicer precej sumljivega položaja (prepovedanega), je domače že v 4. minuti v vodstvo povedel domžalski Brazilec Juninho. Kljub protestom naše ekipe je sodniška odločitev obveljala, začela pa se je “kartonijada”. Prvi je, zaradi protestov porumenel Jurič. Do konca prvega polčasa se je nato igral izredno izenačen nogomet, ostalo je pri 1:0.

V drugi polčas so nekoliko bolj konkretno krenili naši fantje in v 52. minuti po predložku s strani in odličnem, močnem strelu z glavo, kapetana Roka Drnovška, hitro poravnali rezultat na 1:1. Žal je pri izenačenem rezultatu ostalo zgolj nekaj minut, domači so v 56. minuti namreč povedli z 2:1. Visoko žogo v kazenskem prostoru je za hrbet vratarja Bokala, z glavo, v mrežo pospravil iznajdljivi Maximiliano Klebčar. Toda drama se je šele začela. V 63. minuti je pri domačih prodiral Bizilj, z drsečim startom ga je izven kazenskega prostora nepravilno oviral Mujič, sodniška trojka pa je, na veliko zgražanje naših nogometašev, dosodila enajstmetrovko za domače.

foto: FB Nogometni klub Ihan

Žogo si je nastavil Seferovič, njegov strel pa je Bokal bravurozno obranil in ostalo je pri 2:1. Že tako trdo in borbeno tekmo, so posamezne sodniške odločitve še dodatno podžgale in boj je postal kar nekoliko preveč živčen. V 80. minuti je tako najprej ostro startal domači kapetan Seferovič, ki si je za prekršek najprej prislužil rumeni karton, za ugovarjanje pa nato še rdečega. V zadnjih 10 minut je Rudar tako krenil z igralcem več. V 82. minuti pa nova sporna odločitev v škodo Rudarja. Tokrat prekršek v domačem kazenskem prostoru nad Sajovicem, sodniška trojka z glavnim sodnikom Klančarjem pa je dosodila zgolj prosti strel na robu kazenskega prostora. Rudar, ki je v tekmi prejel 10 rumenih kartonov (dva rumena in posledično rdečega Žibert), kljub izjemni borbi, do konca tekme, žal, ni uspel izenačiti in domači so se veselili druge letošnje zmage.

Postava Rudar Trbovlje:

Bokal (V); Mujič (od 70. Cigole), Ocepek, Drnovšek (K), Jurič; Rižner (od 81. Krajnc), Katič, Sotenšek (od 73. Žibert), Rekanovič; Sajovic, Pukl (od 61. Kunič)

Strelci:

1:1 Drnovšek (52′)

V soboto, 07.09.2019 ob 17h, v Športni park Rudar, prihaja ekipa Trebnje Tian. Trebanjci so bili lani zmagovalci MNZ Lige, v letošnji sezoni pa so na edini tekmi, ki so jo odigrali, s 3:0 premagali moštvo Ivančne Gorice. Naši fantje morajo poraz v Ihanu pustiti za sabo, dvigniti glave ter se maksimalno motivirati za naslednjega nasprotnika. Želja, borbenost in sreča pa jih bodo gotovo peljali do pozitivnega rezultata. Ubil so grofa, ubil so kralja..