Popolnoma nadigrani

V sončnem sobotnem popoldnevu je v Športnem parku Rudar tokrat gostovala tretje uvrščena ekipa Arne Tabor 69. Pred 150 gledalci so gostje nadigrali domače moštvo in zasluženo visoko zmagali z 1:4. Rudar je tako še tretjič zapored ostal brez točk, krizi pa kar ni in ni videti konca.

Tekma se je sicer začela z razmeroma enakovredno igro obeh nasprotnikov. V domači ekipi je bilo znova nekaj odsotnosti v povezavi s poškodbami in službenimi obveznostmi, tako da je moral trener Milenko Sivko ekipo sestaviti brez: Radiča, Deliča, Ribiča, Marka Sotenška, Vrstovška in kaznovanega Krajšiča. V ekipi pa je mesto tujca, namesto Petrita Hoxhaja, tokrat zasedel Amar Midžič. Do zadetka so v 16. minuti, iz prve priložnosti na tekmi, prišli gostje. Iz leve strani so izvajali prosti strel, predložek pa je v zadetek, s strelom z glavo, spremenil Vukšinič. Domači so po zadetku še naprej želeli igrati, vendar je žoga enostavno tekla prepočasi in brez idejno. Gostje, pri katerih sta vse niti vlekla kapetan Bokal in veteran Kujovič, pa so se pametno postavili na svojo polovico in čakali na priložnosti iz protinapada. In prvo so dočakali ter izkoristili v 36. minuti. Rudar je prišel do prekinitve z leve strani, podajo so gostje uspeli odbiti in sledil je hiter protinapad, kjer se je v napadu znašlo 6 nasprotnih igralcev in le dva igralca Rudarja. Prvi poizkus Škerla je vratar Mujkanovič sicer še uspel ubraniti, v drugo pa je bil nemočen. Gostje so v prvem polčasu do priložnosti na enak način prišli še enkrat, vendar je Mujkanovič strel uspel ubraniti in po vratnici ujeti. Kljub večji posesti žoge v prvem polčasu, je Rudar deloval popolnoma nenevarno in si ni pripravil niti ene omembe vredne priložnosti.

Ob polčasu je domači trener opravil že drugo menjavo ( prvo je opravil v 24. minuti, ko je namesto poškodovanega Petka vstopil Ivačič) in z vstopom Bergerja napovedal napadalnejši pristop. Kljub menjavi se ni veliko spremenilo, Rudar je še naprej jalovo napadal, gostje pa so pametno čakali na napake domačih in priložnosti iz protinapadov. Vse preveč so domači skušal igrati na silo, ogromno grešili pri podajah in puščali ogromno prostora na svoji polovici. Rezultat tega je bilo preveč situacij, ko so gostje kar prelahko ušli Rudarjevim branilcem in prihajali do čistih priložnosti. Dve izmed njih so sicer tudi izkoristili, ko je bil v 56. minuti najprej uspešen Gomboši, v 76. minuti pa še rezervist Novak. Častni zadetek za domače je v 82. minuti iz prostega strela, s strelom po tleh v daljši vratarjev kot, dosegel Nik Vodeb, ki si poleg vratarja Mujkanoviča, zasluži pohvale za borben pristop.

Postava Rudar Trbovlje:

Mujkanovič (V); Buovski, Drnovšek (K), Kmetič, Jurič; Kazič (od 46.Berger), Petek (od 24.Ivačič), Kahteran (od 53.Škoberne), Sotenšek J., Vodeb; Midžič

Strelci:

1:4 Vodeb (82′)

Fotografija osebe NK Rudar Trbovlje.

Po dveh domačih tekmah brez osvojenih točk, Rudar v soboto, 28.10.2017 ob 14h, gostuje v Kranju pri ekipi Save. Tekmo bi lahko označili kot boj za biti ali ne biti, saj bi si naši fantje s porazom proti neposrednim konkurentom še zmanjšali možnosti za obstanek. Tekma z Arnami je mimo, potrebno jo je pozabiti, stopiti skupaj, dvigniti glave in se potruditi za prepotrebne prvenstvene točke. Naprej zeleni!