Poker golov za novo zmago

Sobotno srečanje dveh zasavskih rivalov so, proti sicer tradicionalno vedno neugodni kisovški Svobodi, dobili nogometaši Rudarja. Pred okrog 300 gledalci so nasprotnika na domači zelenici premagali s 4:0.

Trener Rudarja, Vukašin Ristič, je ekipo tokrat moral sestaviti brez Kuniča, Kahterana, Žiberta in Cigoleta, vrnili pa so se Sajovic, Berger in Rižner, ki so tekmo začeli med rezervisti.

Tekmo sta obe ekipi otvorili sorazmerno previdno, bolj ali manj pa je prvih dvajset minut igra potekala med obema kazenskima prostoroma. Prvo nevarnejšo akcijo, iz katere je padel tudi prvi zadetek na tekmi, so gledalci dočakali v 23. minuti, ko je Katič v ogenj poslal Sotenška, ki je s strani s filigransko podajo našel Anesa Rekanoviča, ta pa je žogo potisnil za hrbet gostujočega vratarja Sevška. Kisovčani so skušali izenačiti že dve minuti kasneje, ko je nevarno sprožil kapetan Novak, a je domači čuvaj mreže Bokal njegov strel odbil. Domači so bili blizu zadetku v 37. minuti, ko je prosti strel z okoli 20 metrov odlično izvedel Staš Kazič, na smolo navijačev zelenih, pa je žoga končala v vratnici. Podobno akcijo kot pri prvem zadetku, so naši fantje demonstrirali še tik ob koncu polčasa, ko je Katič našel Pukla, njegov strel/podaja s strani pa ni našla mreže oziroma vtekajočega Rekanoviča in ostalo je 1:0.

V drugo polovico tekme je Rudar krenil še nekoliko odločneje, prvi pa je s strelom z roba kazenskega prostora v 50. minuti zapretil Bruno Pukl, vendar je žoga končala mimo gola. Od daleč je nato preko gola meril še Sotenšek, v 66. minuti pa so zeleni naposled povišali vodstvo. Daniel Katič je v ogenj poslal Rekanoviča, ki je kot brzovlak švignil mimo svojega čuvaja ter v sredini našel Pukla, ki je zadel za 2:0. Nekaj več kot pet minut kasneje pa je Rudar vodil že s 3:0. V 72. minuti je žogo, na nasprotnikovi polovici, branilcem ukradel Pukl, podal do Rekanoviča, ki je s točno odmerjenim udarcem še enkrat premagal nemočnega Sevška. Kisovčani so bili dokončno zlomljeni, priložnosti pa je nizal zgolj še Rudar. v 74. minuti je odlični Katič z globinsko žogo našel Jana Sotenška, ki pa je zatresel zgolj zunanji del mreže. Tri minute kasneje nova priložnost za trboveljsko “desetko”. Tokrat je Sotenška lepo našel Kazič, v dvoboju iz oči v oči pa je bil tokrat uspešnejši Primož Sevšek. Se je pa Sotenšek bolje znašel v vlogi asistenta, ko je v 84. minuti odlično zaposlil branilca Domena Ocepka, ki je v stilu rojenega napadalca zadel za končnih 4:0.

Postava Rudar Trbovlje:

Bokal R. (V); Hadžič, Ocepek, Drnovšek (K), Lipovšek (od 63. Mujič); Kazič (od 86. Rižner), Katič, Sotenšek, Jurič (od 76. Krajnc); Pukl (od 74. Bokal Ž.), Rekanovič

Strelci:

1:0 Rekanovič (23′)

2:0 Pukl (66′)

3:0 Rekanovič (72′)

4:0 Ocepek (84′)

Naši fantje po dveh zaporednih zmagah odhajajo na gostovanje v Ljubljano. V soboto, 12.10.2019 ob 15h, jih v Športnem parku Kodeljevo čaka srečanje proti ekipi Slovana. Ljubljansko moštvo, čigar vrste branijo tudi Zlatan Ljubijankič, Dalibor Teinovič, Milan Anđelkovič in Dino Šeremet, trenutno zaseda 10. mesto na lestvici, njihove ambicije pa so nedvomno večje. Vsekakor pa vemo, da so se naši fantje zmožni zoperstaviti vsakemu nasprotniku ter z odločnostjo, borbenostjo, igrivostjo in odgovornostjo tudi iz Ljubljane priti s pozitivnim izkupičkom. Vsi za šampione zelene!