Po slabem prvem polčasu, remi

Po koncu tedna brez tekme, srečanje proti ekipi Laby’s Mengo 28, ki bi moralo biti odigrano v Mengšu, je bilo namreč, zaradi vremenskih razmer odpovedano, so nogometaši Rudarja, prvenstveno tekmo znova odigrali pred domačo tribuno. V goste so tokrat prišli nogometaši Svobode iz bližnjega Kisovca, po zelo slabo odigranem prvem polčasu, pa so si naši fantje na koncu zagotovili točko. Rudar : Svoboda Kisovec 1:1.

Rudar je tekmo začel v enaki postavi kot srečanje z Belo krajino, med osemnajsterico pa tokrat ni bilo Haliloviča, Kahterana in Alibabiča, sta pa zato bila trenerju na razpolago Perič in Pišek.

Po začetnem otipavanju obeh nasprotnikov so do prve zgledne situacije v 14. minuti prišli gostje iz Kisovca, ko je po lepo zavrnjeni žogi iz strani s kakšnih enajst metrov od gola mimo gola meril Erik Kranjc. Minuto kasneje so bili enkrat in edinkrat v prvih 45 minutah nevarni tudi nogometaši Rudarja, a je bil premlačen poizkus Zalaznika lahek plen za gostujočega čuvaja mreže Sevška. Zeleni so bili v prvem delu tekme, preveč pasivni, igralo se je vse preveč nazaj, premalo je bilo nevarnih napadov in premalo uporabnih žog za napadalca, ki sta bila preveč statična. V 25. minuti so bili tako znova nevarni Kisovčani, močan strel Burje iz kakšnih 17 metrov pa je zletel čez gol. Po minuto manj kot pol ure igre so gostje kaznovali apatičnost naše ekipe in povedli. Po desni je prodrl Božjak in s predložkom v kazenskem prostoru našel kapetana Imširoviča, ki je z glavo matiral Mujkanoviča, za vodstvo Svobode z 0:1. Tudi zadetek nekako ni predramil naših fantov, da bi zaigrali bolje, so pa v 41. minuti znova zapretili gostje. Po udarcu iz kota je vratar Mujkanovič visoko žogo uspel izbiti, vendar ravno do Novaka, ki je sprožil v vratarjev bližnji kot, a je bil Mujkanovič znova na mestu.

Domači pristaši so v drugem polčasu pričakovali precej boljšo igro domače ekipe, a na začetku ni kazalo na to. Kljub temu, da je Rudar v drugi polčas krenil s spremenjeno formacijo, iz 3-5-2 v 4-4-2, so imeli veliko priložnost za povišanje vodstva, v 50. minuti, Kisovčani, ki so krenili po desni, žogo v sredino je nekje 10 metrov od gola dobil Novak, sprožil, a je z odlično parado novo veselje gostov preprečil Mujkanovič. Nato je iniciativo počasi prevzelo domače moštvo, gostom pa so počasi začele pohajati moči. Domači strateg Ristič je z menjavama, Jurič je zamenjal Lipovška, Perič pa Kuniča, krenil še nekoliko bolj ofenzivno. V 65. minuti je nato Rudar vendarle izenačil. Šestdeset metrski sprint je na levi strani uprizoril Sajovic, bil prehiter za kisovško obrambo, nato pa z odlično podajo zaposlil vtekajočega Zalaznika, ki je zabil žogo v mrežo za 1:1. Po zadetku Rudarja smo bolj ali manj gledali zgolj še enosmerni promet. V 74. minuti je predložek z desne v sredino poslal Jurič, z glavo je poskusil Mlinar, vendar meril previsoko. V 83. minuti je Sajovic zaposlil Zalaznika na levi strani, ta je s podajo v prostor našel Periča, ki je rutinirano zatresel mrežo, vendar je bil zadetek, zaradi prepovedanega položaja na žalost razveljavljen. V 88. minuti se je scenarij ponovil, ko je z razdalje mrežo zatresel še Mlinar, vendar je veselje domačih pristašev še enkrat več pokvarila dvignjena zastavica linijskega sodnika. Kljub premoči Rudarja v zadnje pol ure, sta si ekipi na koncu razdelili točke, ostalo je 1:1.

Postava Rudar Trbovlje:

Mujkanovič (V); Kazič, Ocepek, Drnovšek (K); Lipovšek (od 60. Jurič), Mlinar, Kunič (od 65. Perič), Zalaznik, Mujič; Sajovic, Delič (od 72. Shala)

Strelci:

1:1 Zalaznik (65′)

Photodesign: Darko Kunič

Rudar se v boj za nove točke odpravlja v soboto, 01.10.2022 ob 16h, ko gostuje v Športnem parku Ihan. Ekipa Ihana je na prvih štirih tekmah sezone zbrala zgolj točko (remi z IB1975 Ljubljana), zaseda pa 13. mesto na lestvici. Kljub vsemu vemo, da smo se v Ihanu že večkrat opekli, tako da je v tekmo treba kreniti z vso resnostjo in spoštovanjem do nasprotnika. S pravim pristopom, razigranostjo in borbenostjo lahko zagotovo pridemo do novega uspešnega rezultata. Ajde Rudar!