Padla tudi Svoboda

Generalka pred Zasavskim derbijem je, vsaj kar se rezultata in točk tiče, uspela. Knapi so na Stadionu Hrastnik, pred lepim številom obiskovalcev, zbralo se jih je okrog 200, zmagali še šestič v letošnji sezoni in goste iz Kisovca premagali s 3:1.

Rudarjevo ekipo je trener Ristič tokrat sestavljal brez poškodovanih Bašiča in Kahterana, že kmalu, v 11. minuti tekme, pa je ostal tudi brez Ivice Periča, za katerega je jesenski del sezone bržkone končan.

Na začetku srečanja smo tokrat videli miren začetek z obeh strani, kjer je Rudar sicer več imel žogo v svojih nogah, gostje iz Kisovca so v teh trenutkih tekme dobro stali v obrambi, resnih priložnosti pa ni bilo. V 18. minuti so nogometaši v zeleno-črnih dresih krenili v protinapad po desni strani, Sajovic je lepo potegnil in podal na drugo vratnico, kjer je za vodstvo Rudarja zadel Anes Rekanovič. Dobrih deset minut kasneje, v 27. minuti, je Rudar še podvojil vodstvo, ko je levi zgornji kot gostujočih vrat, za 2:0, zatresel Maj Sajovic. Kljub premoči v posesti pa si naši fantje, razen obeh zadetkov, kakšnih resnejših priložnosti v prvem polčasu niso ustvarili. Praktično brez dela pa je bil v prvem delu srečanja tudi vratar Rudarja Jasim Mujkanovič.

V drugi polčas so podjetneje krenili nogometaši Svobode, prevzeli pobudo, vendar razen nekaj predložkov in udarcev iz kota, niso uspeli resneje ogroziti obrambe Rudarja. Domači, ki tokrat niso prikazali takšne igre kot na zadnjih dveh tekmah, so pred tretjim zadetkom, vrata ogrozili le po predložku iz prostega strela, ko je z glavo preko vrat Sevška meril Adin Delič. V 77. minuti je Rudar zadel za praktično neulovljivih 3:0 in dokončno odločil zmagovalca. Dolgo uporabno žogo v napad je dobil Rekanovič, kjer sta s Sotenškom, z glavama, odigrala dvojno podajo, Rekanovič se je nato uspešno izognil prepovedanem položaju in suvereno zabil še svoj sedmi gol v prvenstvu. V 80. minuti so gostje znižali rezultat na 3:1, ko je napako ožje obrambe Rudarja kaznoval Žan Poglajen in ukanil Mujkanoviča. Nato je za nekaj nervoze in nepotrebnih rumenih kartonov v domači vrsti poskrbela še sodniška trojka, posledica pa nezbranost, ki bi jo gostje kmalu kaznovali, a se je z odlično parado izkazal Mujkanovič in ostalo je pri 3:1 za Rudar.

Postava Rudar Trbovlje:

Mujkanovič (V); Drnovšek (K), Perič (od 11. Delič), Ocepek; Lipovšek (od 70. Jurič), Kazič, Mlinar (od 70. Rižner), Kunič, Krajnc (od 85. Alibegovič); Rekanovič, Sajovic (od 70. Sotenšek)

Strelci:

1:0 Rekanovič (18′)

2:0 Sajovic (27′)

3:0 Rekanovič (77′)

PhotoDesign: Darko Kunič

V soboto, 16.10.2021 ob 15.30h, je na Mestnem stadionu Zagorje, po dveh letih, na sporedu znova Zasavski derbi. Tekma z več naboja, tokrat med prvo in drugo ekipo prvenstvene lestvice. Mlada zagorska ekipa je s 15 točkami za večino presenečenje prvenstva, v 7 tekmah pa so Zagorjani zabeležili 5 zmag in 2 poraza. Obe ekipi se bosta, pred verjetno številnimi pristaši obeh klubov, želeli prikazati v najboljši luči, tako da lahko znova pričakujemo trdo in borbeno tekmo. Zmaga Rudarja, bi pomenila že manjši odmik naših fantov od zasledovalcev na prvenstveni lestvici, vendar bo za to potrebno odigrani zbrano, borbeno in razigrano ter pustit srce na igrišču, saj podarjenega ne bo nič. Tre, tre, trese se, pred Rudarskim forom vse..!!