Odziv z zmago

Po razočaranju po porazu na Zasavskem derbiju, se je ekipa Vukašina Rističa odzvala na najboljši možni način in pred maloštevilnimi ljubitelji nogometa ugnala ekipo Bele krajine ter se vrnila bližje vrhu ligaške lestvice. Rudar : Bela krajina 2:1.

V začetni enajsterici Rudarja sta bili, glede na tekmo z Zagorjem, dve spremembi. Na svoj položaj se je vrnil kapetan Drnovšek med vratnicama pa je Možica zamenjal Jasim Mujkanovič. Moštvu tokrat nista bila na razpolago odsotna Halilovič in oboleli Perič.

Tekma je predvsem v začetnih minutah minila v tipanju obeh nasprotnikov ter igri med obema kazenskima prostoroma. Rudar je sicer počasi prevzemal iniciativo, imel pobudo in iz tega smo lahko sklepali, da si želi z dobrim rezultatom čim prej pozabiti na poraz v prejšnjem krogu. Naši fantje so podjetnejšo igro kronali po dobre pol ure igre, ko je po levi strani lepo prodrl Tom Zalaznik, odlično iz igre vrgel dva nasprotnikova branilca in s strelom iz roba kazenskega prostora, za vodstvo z 1:0, zadel desni spodnji kot vrat vratarja Kocena. Z minimalno prednostjo se Knapi niso zadovoljili in pred koncem prvega polčasa kronali dobro predstavo s povišanjem vodstva. Kunič je s podajo v prostor lepo zaposlil Maja Sajovica, ta pa je nekje z 12 metrov s strelom v daljši vratarjev kot popeljal Rudar v vodstvo z 2:0.

V drugi polčas je Rudar krenil nekoliko bolj rezervirano, glede na rezultat, ni več toliko napadal, iniciativo pa so, razumljivo, iz minute v minuto bolj prevzemali gostje iz Črnomlja. Belokranjci so tako postajali čedalje bolj nevarni, podjetnejšo igro pa so kronali z znižanjem rezultata v 66. minuti, ko je Mujkanoviča premagal Trščinar. Zadetek je še dodatno opogumil goste, hkrati pa nekoliko predramil naše fante in jih opozoril, da tekme vendarle še le ni konec. Dokončno se je tehtnica na stran Rudarja prevesila po izključitvi gostujočega nogometaša Mrviča, ki mu je drugi rumeni karton in posledično rdečega sodnik Jernej Jozič pokazal v 79. minuti. Rudar je tako zabeležil še drugo zmago na domačem igrišču in se premaknil na tretje mesto prvenstvene razpredelnice.

Postava Rudar Trbovlje:

Mujkanovič (V); Kazič, Ocepek, Drnovšek (K); Lipovšek, Mlinar, Kunič (od 84. Kahteran), Zalaznik, Mujič (od 78. Krajnc); Sajovic (od 91. Alibabič), Delič (od 71. Shala)

Strelci:

1:0 Zalaznik (31′)

2:0 Sajovic (43′)

Foto: Darko Kunič

V soboto, 17.09.2022 ob 16.30h, naši nogometaši gostujejo na Igrišču pod Gobavico v Mengšu, kjer se bodo pomerili z domačo ekipo Laby’s Mengo 28. Tokratni nasprotnik ima enako število točk kot Rudar, v prvih dveh krogih je ugnal Ihan in Kresnice, v prejšnjem krogu pa doživel poraz z IB 1975 Ljubljana. Gre za sicer precej mlado ekipo, ki lahko vsakemu nasprotniku povzroči precej preglavic. Kljub vsemu verjamemo v naše fante, ki lahko s pragmatično igro, razigranostjo in borbenostjo zagotovo dosežejo novo zmago. Forza zeleni!