Nova visoka zmaga

Članska ekipa nadaljuje s prepričljivimi predstavami in je še drugič zapored vpisala visoko zmago. Moštvo Vukašina Rističa je, tokrat na gostovanju v Kočevju, znova zabilo štiri gole in zasluženo slavilo z 0:4.

Trener Rudarja se je tokrat moral znajti brez manjkajočih Rižnerja, Bašiča, Mujiča in Sotenška, celotno tekmo pa je s klopi za rezervne nogometaše spremljal poškodovani Perič.

Tekmo so agresivneje začeli domači, vendar niso resneje ogrozili Rudarjevih vrat. Po približno desetih minutah, pa je iniciativo prevzel Rudar. Po nekaj neizdelanih priložnostih, je bil v 15. minuti Sajovic na levi strani prehiter za domačega branilca, lepo podal na drugo vratnico, kjer je žogo, za vodstvo z 0:1, v mrežo pospravil Anes Rekanovič. Slabih deset minut kasneje je Rudar vodil že 0:2. Lipovšek, ki je namesto Mujiča zaigral na mestu levega bočnega, je po dolgi akciji zelenih, poslal predložek na oddaljenejšo vratnico, kjer je bil med neodločnimi domačimi branilci znova najspretnejši Rekanovič, in še enkrat premagal domačega vratarja Krivdiča. Do konca prvega polčasa so naši fantje nato kontrolirali tekmo in uspeli popolnoma ustaviti domače moštvo, ki je na trenutke izgledalo povsem brezidejno.

Tudi v drugem polčasu se veliko ni spremenilo, saj se je igralo večinoma proti vratom Kočevcev. V 65. minuti je bil v prodoru znova razigrani Rekanovič, ki ga je v kazenskem prostoru s prekrškom ustavila domača obramba in sodnik Lazič je upravičeno pokazal na belo točko. Žogo si je namestil Maj Sajovic in s strelom pod prečko povišal vodstvo na 0:3. Po visokem vodstvu je nato trener Ristič priložnost za igro ponudil vsem rezervnim nogometašem, z izjemo vratarja Možica in poškodovanega Periča. Kljub menjavam naši fantje niso popuščali, ampak so vodstvo v 80. minuti še povišali, ko je zmago s svojim drugim golom na tekmi, za končnih 0:4, potrdil Sajovic. Omeniti velja še poškodbo Alena Kahterana, zaradi katere bo najverjetneje moral izpustiti kakšno izmed prihajajočih tekem.

Postava Rudar Trbovlje:

Mujkanovič (V); Drnovšek (K), Kahteran (od 78. Kolobarič), Ocepek; Lipovšek (od 64. Alibegovič), Kazič, Mlinar, Kunič (od 74. Delič), Krajnc (od 57. Jurič); Rekanovič, Sajovic

Strelci:

0:1 Rekanovič (15′)

0:2 Rekanovič (23′)

0:3 Sajovic (65′) 11m

0:4 Sajovic (80′)

V soboto, 09.10.2021 ob 15.30h, naši fantje na Stadionu Hrastnik pričakujejo moštvo Svobode iz Kisovca. Gre torej za prvo izmed dveh ”derbi” tekem, saj se bo moštvo Rudarja najprej pomerilo s Kisovčani, čez teden dni pa nato sledi še gostovanje v Zagorju. Na tekmi s Kisovcem ne gre pričakovati kakšnih skrivalnic, saj se fantje med sabo dobro poznajo, več izmed njih si je tudi že delilo slačilnico. Pričakovati gre torej borbeno in trdo tekmo, brez popuščanja z ene in druge strani. Borbenost, nepopustljivost, zbranost in razigranost pa bodo gotovo prinesli pozitiven rezultat. Gremo Rudar!

Vse navijače in obiskovalce obveščamo, da je za obisk tekme, še vedno, obvezno izpolnjevanje PCT pogojev (prebolelost, cepljenje, testiranje).