Nazaj na poti zmag

Rudar se je po prvem prvenstvenem porazu, v prejšnjem krogu, tokrat vrnil nazaj na zmagovalna pota in gostujočo ekipo Kamnika, v Športnem parku Rudar, premagal s 5:2.

Trenerju Rističu je bilo tokrat na voljo znova več igralcev kakor v Moravčah, izmed, recimo temu, prvokategornikov, je bil odsoten zgolj Mark Antonio Hadžič, v prvo enajsterico pa se je vrnil Emir Mujič. S klopi sta tokrat štartala Kazič in Sotenšek, na igrišču pa sta ju zamenjala Kunič in Perič.

Rudar je, kot bi želel dokazati, da je bila predstava iz Moravč zgolj slab dan in slučaj, krenil silovito. Gostov v začetnih minutah praktično ni pustil na svojo polovico igrišča in že v 6. minuti hitro povedel. Mujič je potegnil po boku, odlično asistiral na daljšo vratnico, kjer je bil sam Anes Rekanovič in povedel domače v vodstvo z 1:0. Naši fantje so imeli nato še dve lepi priložnosti za povišanje vodstva, a Rekanovič in Sajovic nista uspela premagati gostujočega vratarja Šalamuna. In kar ni uspelo domačim, je v 24. minuti gostom, ko se je za strel iz 20 metrov odločil Kovačevič, njegov udarec pa je zletel tik pod prečko in domači čuvaj Jasim Mujkanovič je bil premagan. Toda Rudar se je znova zbral in mlel naprej ter, po igranju gostov z roko v kazenskem prostoru, v izdihljajih prvega polčasa, po uspešno izvedeni enajstmetrovki Toma Zalaznika, povedel z 2:1.

V drugo polovico tekme je Rudar vstopil tako kot je končal prvi polčas, odlično igral in skušal povišati svoje vodstvo, kar mu je uspelo v 58. minuti, ko je za 3:1 zadel Maj Sajovic. Trener Vukašin Ristič je nato v igro poslal izkušene Kaziča, Sotenška in Juriča in nekaj več kot 20 minut pred koncem tekme je kazalo, da so gostje premagani. Vendar so se Kamničani še enkrat vrnili na zgolj gol razlike. Hiter protinapad gostov je v 68. minuti, za 3:2, zaključil Agovič. Toda deset minut pred koncem, je vse na svoje mesto postavil razpoloženi Sajovic, ki je z natančnim strelom v daljši vratarjev kot povišal vodstvo domačih na 4:2. Piko na i pa je nato v 87. minuti postavil branilec Domen Ocepek, ko je bil najvišji po podaji iz kota in z glavo zadel za končnih 5:2.

Postava Rudar Trbovlje:

Mujkanovič (V); Lipovšek (od 67. Jurič), Ocepek, Drnovšek (K), Mujič; Rižner (od 83. Šergan), Kunič (od 65. Kazič), Zalaznik (od 86. Kahteran), Rekanovič (od 65. Sotenšek); Perič, Sajovic

Strelci:

1:0 Rekanovič (6′)

2:1 Zalaznik (46′) 11m

3:1 Sajovic (58′)

4:2 Sajovic (80′)

5:2 Ocepek (87′)

Nova tekma sicer naše nogometaše čaka že danes, v sredo, 07.10.2020 ob 16h, ko se bodo v Športnem parku Rudar, v 3. krogu Pokala MNZ Ljubljana, pomerili proti tretjeuvrščeni ekipi 2. SNL – Roltek Dob.

Rudarjeva ekipa prvenstvo nadaljuje v soboto, 10.10.2020 ob 15.30h, ko fantje odhajajo na zahtevno gostovanje v Ihan. Ihanci so bili lani drugouvrščena ekipa predčasno prekinjenega prvenstva, ki ima v svoji sredini kar nekaj precej izkušenih nogometašev. V letošnji sezoni sicer verjetno še niso pokazali vsega kar zmorejo, saj so trenutno pri sedmih točkah (dve zmagi, remi in dva poraza), na domačem igrišču pa so še posebej neugodni in tudi letos še neporaženi. Vsekakor pa so premagljivi. Fantje zbrano, borbeno, poletno. Znate in zmorete. Gremo po točke!