Na uvodu poraz

Začetek sezone 2018/2019, v kateri bo člansko moštvo Rudarja tekmovalo v Regionalni Ljubljanski ligi, je prinesel gostovanje pri ekipi NK Ihan, ki je v izenačeni in trdi tekmi zmagala z 2:0.

Ekipa Rudarja je na gostovanje k ekipi, ki je pred sezono odkrito napovedala uvrstitev med prva tri moštva, odšla rahlo prenovljena, vendar še vedno nepopolna.  Trener Vukašin Ristič je ohranil večino jedra ekipe, ki je končala lansko sezono, kot napovedano, so se ekipi uspešno priključili lanski mladinci Lipovšek, Ocepek, Sajovic, Krajnc in Bokal, iz Šentjurja sta se vrnila vratar Rok Bokal in napadalec Sašo Ribič, priključil pa se je tudi Samo Zupančič (Svoboda Kisovec). V kratkem pa se bo ekipi pridružil še kakšen nogometaš.

Na strani odhodov je, za enkrat, potrjen zgolj odhod izkušenega Marka Sotenška v Avstrijo.

Kljub zgoraj zapisanem so na tekmi v Ihanu, od tistih, ki so redno v trenažnem procesu, manjkali kaznovana Kahteran in Žibert, ter zaradi službenih obveznosti Ribič.

Izredno izenačeno tekmo dveh enakovrednih nasprotnikov, na kateri ni manjkalo priložnosti in na kateri sta se z odličnimi obrambami izkazala oba vratarja, so s prvo lepšo priložnostjo odprli naši fantje, vendar je bil v dvoboju iz oči v oči Pukla in domačega vratarja Cerarja uspešnejši slednji. Domači, pri katerih niti na sredini igrišča vleče, dvakratni državni prvak z Domžalami, Juninho, pa so po strelu, še enega nekdanjega prvoligaškega igralca, kapetana Seferoviča v 26. minuti zadeli prvi.

V drugem polčasu pa se je odvijala prava drama. Po nepravilnem oviranju nasprotnika vratarja Bokala, najprej enajstmetrovka za domače, ki je ostala neizkoriščena. Nekaj minut za tem pa še kazenski strel za nogometaše Rudarja. Strelec z bele točke je bil kapetan Rok Drnovšek, vendar je tudi ta enajstmetrovka, žal, ostala nerealizirana. Naši nogometaši so nasprotnika nato poskusili stisniti nekoliko višje, to je odprlo nekaj več prostora domačim, kar je v 66. minuti najbolje izkoristil Juninho in zadel za končnih 2:0.

Postava Rudar Trbovlje:

Bokal R. (V); Zupančič, Drnovšek (K), Ocepek, Lipovšek (od 84. Bokal Ž.); Rižner (od 71. Krajnc), Sotenšek, Jurič, Sajovic; Berger, Pukl

Foto: FB NK Ihan

Naslednje srečanje naše fante čaka v soboto, 01.09.2018 ob 17.00, ko v Športnem parku Rudar gostuje še en lanski tretjeligaš Kolpa iz Podzemlja. Vsi simpatizerji, podporniki in navijači Rudarja torej vljudno vabljeni na tekmo, da skupaj podpremo naše fante!