Na tekmi s Kisovcem do točke

Približno 300 ljubiteljev nogometa si je ogledalo nedeljsko srečanje v Športnem parku Rudar, ko sta se med seboj pomerila domači Rudar in Svoboda iz Kisovca. Po tekmi, ki sicer ni postregla s preveč izrazitimi priložnostmi, pa sta se zasavski ekipi razšli z delitvijo točk. Rudar : Svoboda 1:1.

Kazni so tokrat iz kadra za tekmo izločile Mujiča, Zalaznika in Periča, manjkala pa sta še Klopčič in vratar Jasim Mujkanovič, ki je v času tekme postal očka in mu na tem mestu iskreno čestitamo.

Srečanje se je začelo izredno previdno, nobena izmed ekip na začetku ni želela preveč tvegati, je pa kaj kmalu pobudo prevzel Rudar, ki je imel žogo veliko v svoji posesti, a je bil premalo konkreten. Gostje na drugi strani so pametno strnili svojo obrambo, se postavili nekoliko bolj nazaj in dobro zapirali prostor in Rudarjeve nogometaše precej globoko na svoji polovici ter čakali na napako domačih in možnost hitrega prehoda v napad. V 12. minuti je tako po ”pletenju” naših nogomatašev napako napravil Ocepek, gostje so vzeli žogo, za vodstvo Svobode z 0:1 pa je zadel Drgan. Po prejetem zadetku smo znova gledali enako igro kot pred tem, Rudar je imel posest, vendar igral premalo drzno in konkretno proti dobro postavljenim gostom. Kljub vsemu je v prvih 45 minutah tudi Rudar prišel do priložnosti za izenačenje, ko je v 42. minuti proti gostujočim vratom krenil Rekanovič, a je njegov poizkus zaustavil kisovški vratar Glažar.

Tudi po odmoru se slika na igrišču ni pretirano spremenila, naši fantje so še vedno imeli posest in pobudo, toda nikakor niso uspeli bolj odpreti gostujoče obrambe in si ustvariti kakšne res prave priložnosti za zadetek. So pa zato po hiti tranziciji v napad v 64. minuti nevarno zapretili gostje, do ugodnega položaja je prišel Trboveljčan v kisovškem dresu, Jan Holešek, a je njegov poizkus na srečo Možic uspel ubraniti. Gostom so nato začele vse bolj pojenjati moči, v 74. minuti pa je po prekinitvi do priložnosti prišel znova Rudar, ko je bil v skoku najvišji Delič, a so gostje žogo izbili pred golovo črto. V 80. minuti je v dvoboju nekoliko zamudil izkušeni Burja, zadel Deliča, si prislužil drugi rumeni karton in predčasen odhod pod prho, tako da je Rudar v sam finiš tekme krenil z igralcem več na igrišču. Naše moštvo je še bolj pritisnilo proti gostujočim vratom, v 82. minuti pa vendarle prišlo do izenačujočega zadetka, ko je bil v kazenskem prostoru najspretnejši Adin Delič in premagal Glažarja za 1:1. Do zaključnega sodnikovega piska so nato Knapi še pritisnili proti vratom kisovške Svobode, do priložnosti za zmago pa prišli v sodnikovem podaljšku, ko se je v kazenskem prostoru dobro obrnil Mlinar, toda njegov strel po tleh je končal par centimetrov mimo leve vratnice in ostalo je pri 1:1.

Postava Rudar Trbovlje:

Možic (V); Krajnc (od 82. Pišek), Drnovšek (K), Ocepek, Jurič; Kazič, Kunič, Mlinar, Milinovič (od 67. Kahteran), Rekanovič; Delič

Strelci:

1:1 Delič (82′)

Foto: Darko Kunič

V soboto, 20.05.2023 ob 17.30h, nas čaka Zasavski derbi, naši fantje pa bodo tekmo z največjimi rivali znova odigrali na Mestnem stadionu v Zagorju. Ekipi sta na prvenstveni lestvici točkovno izenačeni (26 točk), kljub temu, da nobeno izmed moštev nima več možnosti napredovanja, pa gre za tekmo, kjer bi tako eni kot drugi navijači radi videli zmago svojega moštva. Zaradi kartonov bosta v Rudarjevi ekipi manjkala Perič in Mlinar, ostali fantje pa bodo bržkone na voljo trenerju Rističu. Vsi navijači Rudarja in ljubitelji nogometa vabljeni, da podprete naše fante. Srečno Rudar!