Martin Lavrenčič – Toko

V soboto, 7.10.2023, se je v imenu NK Rudar Trbovlje predsednik kluba g. Denis Bolte s priložnostnim darilom zahvalil g. Martinu Lavrenčiču za dolgoletno delo v našem nogometnem klubu.

Martin se je že v zgodnih letih svojega življenja kot nadobudni mulc rad podil za žogo. NK Rudar ga je takrat, kot velik in mogočen klub, hitro posrkal vase. Obojestranska ljubezen je bila res močna. Martin je v klubu kot trener aktivno deloval kar 42 let. Kot igralec, simpatizer in aktivni član pa še krepko več. Svoja najboljša nogometna leta je preživel v NK Cement, saj je bilo takrat sila težko prestopiti v prvo moštvo Rudarja. V nadaljevanju je vse svoje nogometno znanje z velikim veseljem preko njemu svojevrstnega načina delil naprej. Sploh otroci in mlajše kategorije kluba so ga oboževale. Preko šolskih krožkov in športnih dni trboveljskih osnovnih šol je v imenu kluba k treniranju vabil nadarjeno mladino. In prav z delom z mladimi mu je uspel največji trenerski uspeh. S svojim trenerskim znanjem se je podpisal pod zadnjo prestižno lovoriko trboveljskega kluba. Z ekipo kadetov je v sezoni 1989 osvojil naslov kadetskih prvakov Slovenije. Skozi celoten trenerski staž pri Rudarju se je aktivno izobraževal. Tako je z velikim veseljem v zadnjih letih na članski klopi sodeloval z Vukašinom Rističem, hkrati pa z neizmernim veseljem naše mulčke poučeval o nogometnih veščinah. Prav z našimi malimi žogobrci je še zadnjo tekmovalno  sezono suvereno premagoval cicibanske selekcije renomiranih slovenskih klubov.

Prav njegova volja, trma in vztrajnost sta njegovo vez z Rudarjem naredila nesmrtno. V znak hvaležnosti in spoštovanja mu Nogometni klub Rudar podarja doživljenjsko vstopnico za spremljanje vseh domačih tekem. Hkrati pa je eden naših sponzorjev – blagovna znamka Simply Wild prispevala tudi svojevrstno unikatno darilo.

Za vedno si bomo zapolnili tvojo krilatico »NOGE DELAJO«

TOKO, še enkrat najlepša hvala za vse, kar si podaril našemu klubu.

RADI TE IMAMO!!!

Foto: Darko Kunič