Malenkost prekratki

Na velikonočni vikend je člansko moštvo gostovalo v Črnomlju pri ekipi Bela krajina 2016 in po trdem in izenačenem boju doživelo minimalni poraz z 1:0.

Rudar se je tokrat na tekmo podal dodobra zdesetkan, saj so poleg še vedno kaznovanega Žiberta, tokrat manjkali še: Rižner, Mujič, Ribič, Lipovšek, Cigole in rezervni vratar Mešič. So pa zaradi tega, po daljšem času priložnost dobili nekateri fantje iz mladinske ekipe: Možic, Bokal, Vozel in Hadžič.

Naši fantje so tekmo proti četrto uvrščenim domačinom začeli pogumno,
v izenačenem in borbenem prvem polčasu pa je igra bolj ali manj potekala med obema kazenskima prostoroma. Edino resnejšo priložnost v prvih 45. minutah so imeli zeleno-črni, ko se je v gneči v kazenskem prostoru do žoge dokopal Alen Kahteran, a je njegov strel končal za las preko vrat.

Izenačeno in na trenutke celo nekoliko preostro srečanje, so v drugem polčasu s prvo priložnostjo nadaljevali domačini, ko je po predložku Blagojeviča strel Derviševiča, z glavo, zletel preko gola. Pri Rudarju je, po odigranem kotu, z razdalje, domačega vratarja Butalo, želel presenetiti Sotenšek, vendar je njegov strel končal preko gola. Nato so dvakrat zapretili Belokranjci, a je bil Bokal obakrat na mestu. V 69. minuti so domači, po prekršku Gangla nad Sajovicem, in prejetem drugem rumenem kartonu, ostali z igralcem manj na igrišču (že prej je bil zaradi protestov izključen rezervni vratar Starešinič). Naši nogometaši žal številčne premoči niso imeli čas izkoristiti, saj je že v naslednji minuti Bela krajina 2016 povedla. Podaja s strani je v roko zadela Ocepka, sodnik Zadravec pa je pokazal na belo točko, iz katere je bil uspešen Šarič. v 75. minuti nova izključitev v domači vrsti. Na Sotenška je ostro štartal Čovič in si prislužil drugi rumeni karton in predčasno pot pod prho. Rudar je zadnjih petnajst minut sicer pritisnil proti domačim vratom in skušal izenačiti, vendar je bil nekajkrat od naših napadalcev uspešnejši domači vratar Žiga Butala ter na koncu ohranil svojo mrežo nedotaknjeno.

Postava Rudar Trbovlje:

Bokal (V); Zupančič, Ocepek, Drnovšek (K), Krajnc; Kahteran (od 54. Kazič), Rekanovič (od 77. Hadžič), Sotenšek, Jurič; Berger, Sajovic

Naslednje srečanje bo naše moštvo odigralo v nedeljo, 28.04.2019 ob 17h. V Športni park Rudar prihaja ekipa Slovana iz Ljubljane, ki v spomladanskem delu sezone še ni izgubila (4 zmage, 2 remija). Naši fantje obljubljajo borbo do konca, mi pa vsi skupaj verjamemo, da jim z nekaj sreče lahko uspe priti do pozitivnega rezultata. Naprej Zeleni!