Luč na koncu tunela

V soboto, 16.9.2023, je Rudarja pot vodila v Kamnik. V Športnem parku Mekinje je naš klub odigral tekmo 4. kroga RLL lige proti moštvu NK Kamnik.

Odsotnih je bilo kar nekaj igralcev. Manjkali so Žunec, Delić, Pišek, Kahteran in Kunič.

Igrišče je bilo dokaj neugodno za igro. Trda igralna površina ni bila ravno pisana na kožo našim igralcem. Kljub temu so naši fantje silovito krenili v boj za prvenstvene točke. Od prve minute so izvajali močan pritisk na vrata domačega vratarja in že v 14. minuti se je trud obrestoval. Nebeški skok Roka Drnovška in odličen strel z glavo je knape povedel v vodstvo. Po zadetku so imeli naši nogometaši še dve lepi priložnosti za povečanje rezultata. V drugi polovici 1. polčasa pa so nevarnejši postajali tudi domačini. Po enem izmed prostih strelov je žoga v kazenskem prostoru v roko zadela našega igralca, ki si je z njo ščitil obraz. Sodnik Kokolj je dokaj hitro pokazal na belo piko. Iz najstrožje kazni je za domačine izenačil Kristjan Kovačevič, ki je bil v prestopnem roku tudi tiha želja našega kluba. Ob koncu prvega polčasa so imeli naši fantje še nekaj čistih situacij za dosego zadetka. Sajovic se je znašel sam iz oči v oči z domačim vratarjem. Bil je zrušen, a sodnikova piščalka je tokrat žal ostala nema.

Drugi polčas vsaj v začetku ni ponudil pravih priložnosti za zadetek. Mrtvilo je trajalo vse do sedemdesete minute. Potem pa se je začel pravi triler. Najprej je imel čisto priložnost Maj Sajovic. Dva domača igralca sta ga nepravilno ovirala, a sodnikova piščalka ni piskala. Maj si je sam želel poiskati pravico, a jo je tokrat našel le v obliki rdečega kartona. Z igralcem več so domačini krenili agresivnejše po tri točke. Dva lepa strela je odlično obranil Jasim Mujkanović. V zadnjih trenutkih tekme je Rudar krenil »va banque«. Strokovno vodstvo Rudarja je v igro poslalo še dodatnega napadalca Ivico Periča.

V izdihljajih tekme je knapom zasvetila luč na koncu tunela. Iz temnih rovov rudnika je plamen tokrat prinesel Domen Ocepek, ki je z odličnim strelom z glavo Rudarja popeljal do zmage.

Za Rudarja so začeli: Mujkanović, Ocepek, Katić, Drnovšek, Jurič, Kazič, Mlinar, Milinovič, Rekanović, Zalaznik in Sajovic;

V nadaljevanju so vstopili še: Šišić, Perić, Lipovšek in Mujić;           

V nedeljo, 24.9.2023, ob 16. uri pa bomo dočakali tekmo vseh tekem. To bo prva tekma dveh stoletnikov. Domači zeleno-črni knapi v Športnem parku Rudar pričakujejo rdeče proletarce.

To je tekma, ki je ne smete zamuditi. Pozabite na vse nedeljske tekme najboljših lig. Zagotovimo vam lahko, da se bo v nedeljo najboljši nogomet igral prav v ŠP Rudar. Navijači obeh ekip napovedujejo pravo nogometno kuliso, katere del morate biti tudi vi.

Vljudno vabljeni!!!

SRCE ZA RUDARJA!!!