Lov na napredovanje

V prihajajočem vikendu se nadaljuje tekmovanje v Regionalni Ljubljanski ligi za člane, kjer naše moštvo trenutno zaseda prvo mesto s štirimi točkami prednosti pred najbližjimi zasledovalci, ekipo ATET Dren Vrhnika. Prva štiri kola letošnje pomladi bodo predstavljale tekme z nasprotniki s katerimi se v letošnji sezoni Rudar še ni pomeril, po vrsti pa si sledijo: Trebnje (trenutno 8. mesto), Kamnik (trenutno 14. mesto), Termit Moravče (trenutno 13.mesto) in ATET Dren Vrhnika (trenutno 2.mesto). Naši fantje si v omenjenih tekmah želijo zbrati kar največ točk, saj se nato liga razdeli na dva dela – liga za prvaka in liga za obstanek, kjer bo vsaka točka prednosti več, še kako pomembna. Cilj je seveda jasen. Stoletnik si ob jubileju zasluži pravo darilo, kar bi napredovanje v ligo višje vsekakor bilo.

Fantje so pod taktirko trenerja Rističa pred začetkom pomladi odigrali 7 pripravljalnih tekem, statistika pa je sledeča:

Grafika: Darko Kunič

Kar se tiče kadra članskega moštva, je ekipa takšna kot je bila jeseni, mesta so dobro popolnjena, trener pa ima na vsakem igralnem mestu vsaj kakšno alternativo. Poškodb zaenkrat ni, ravno tako ni kaznovanih igralcev.

V nedeljo, 27.03.2022 ob 13h, gre torej zares. Na stadionu Portoval v Novem mestu, se bodo naši fantje, na igrišču z umetno travo, pomerili s Trebnjem, ki je jeseni zbral 17 točk in je na sredini prvenstvene lestvice. Verjamemo, da bodo fantje še enkrat več pokazali borbenost, zavzetost in igrivost ter nas razveselili z novimi točkami. Gremo Rudar!