Kresnice uspešno prečrtane

V soboto, 14.10.2023 je naše člansko moštvo pot vodila v Kresnice. Na ne ravno najboljšem igrišču (ne ravno in ne pokošeno) jih je pričakala domača Cockta Kresnice.

V prvi polčas so naši nogometaši krenili silovito. Imeli so popolno posest žoge in si iz minute v minuto ustvarjali lepe priložnosti. V 28.minuti je po levem boku prodrl Tom Zalaznik in v svojem značilnem slogu preigral nasprotnega branilca ter Rudarja povedel v vodstvo. Le nekaj minut kasneje je Staš Kazič izvedel skrajšani kot in dobesedno v glavo zadel Maja Sajovica in žoga je že drugič končala za hrbtom vratarja Vojinoviča. V prvem polčasu velja še omeniti poškodbo našega veznega igralca Domna Kuniča, zaradi katere je moral zapustiti igro. Po prvih neuradnih podatkih bo verjetno moral izpustiti dve do tri prvenstvene tekme.

Rudarji so v drugi polčas krenili odločni, da nadaljujejo z enako intenzivnostjo kot so igrali prvi polčas. Želja strokovnega vodstva kluba je bila, da se hitro zabije še tretji zadetek in tekmo zaključi. Petnajst minutni presing, ki bi do konca »ubil« domače moštvo ni bil ravno uspešen. Še več domačini so v dveh, treh akcijah celo ogrozili Rudarjeva vrata. V 67. minuti so po individualni napaki Rudarjeve obrambe preko Elvirja Topalovića celo uspeli rezultat znižati. V tem trenutku se je zazdelo, da lahko storijo še celo kaj več. A to se ni zgodilo saj je naše moštvo strnilo svoje vrste in tekmo rutinirano pripeljalo do konca. Tri točke so bile tako lepo zapakirane in potujejo z nami po Savi navzdol.

Za Rudarja so začeli: Možic, Ocepek, Bašić, Drnovšek, Katić, Kazič, Kunič, Milinovič, Zalaznik, Rekanović in Sajovic;

V nadaljevanju so vstopili še: Delić, Mlinar, Lipovšek in Krajnc;

V soboto, 21.10.2023, ob 15:30 uri v Športni park Rudar prihaja ekipa OŠ Olimpija Ljubljana. Vsi navijači vljudno vabljeni podpreti našega Rudarja. Naši nogometaši obljubljajo odlično predstavo. Vzpodbujajte Rudarja v boju za vrh prvenstvene lestvice.

GREMO RUDAR!!!