Korak do lige za prvaka

Rudar v spomladanskem delu sezone ostaja neporažen in je pred krogom rednega dela prvenstva na dobri poti, da zaigra v ligi za napredovanje. V soboto, 08.04.2023, je na domačem igrišču s pametno igro z 2:0 premagal Arne Tabor 69 in jih dokončno potisnil v ligo za obstanek.

Kar nekaj preglavic je imel tokrat s sestavo moštva trener Ristič, saj ni mogel računati na kaznovane Ocepka, Mlinarja in Kaziča, poškodovana Lipovška in Možica ter odsotnega Shalo. Gotovo pa se je razveselil povratnikov Piška in Periča ter mladih moči iz ekipe U-19, Hudomalja in Kica.

Taktični pristop zeleno-črnih je bil tokrat podoben kot na gostovanju v Novem mestu, tako zaradi kadrovskih manjkov kot tudi pomembnosti tekme zaradi uvrstitve v tako želeno ligo za prvaka. Rudar je tako znova stopil nekoliko bolj zgoščeno in predvidno na svojo polovico igrišča ter želel s hitro tranzicijo preko verjetno najhitrejše ofenzivne trojice v ligi – Milinovič, Zalaznik, Rekanovič, priti do priložnosti in zadetka. V 23. minuti je tako po pol protinapadu Knapov po desni strani krenil Luka Milinovič, na robu kazenskega prostora iz igre vrgel gostujočega branilca in s strelom po tleh, za vodstvo 1:0, premagal gostujočega vratarja Markovčiča.

Gostujoči nogometaši si skozi celotno srečanje niso pripravili kakšne omembe vredne priložnosti, so pa domači zato zmago dokončno potrdili v 83. minuti, ko je bil na levi strani neustavljiv Tom Zalaznik, nanizal dva, tri gostujoče nogometaše in s strelom v daljši kot zatresel gostujočo mrežo za končnih 2:0.

Postava Rudar Trbovlje:

Mujkanovič (V); Krajnc, Drnovšek (K), Kahteran (od 65. Perič), Delič, Mujič; Jurič (od 90. Mudrinič), Kunič, Milinovič (od 90. Kic), Zalaznik (od 85. Klopčič); Rekanovič (od 90. Pišek)

Strelci:

1:0 Milinovič (23′)

2:0 Zalaznik (83′)

Foto: Darko Kunič

V zadnjem krogu rednega dela prvenstva odhajajo naši nogometaši v soboto, 15.04.2023 ob 16.30h, na gostovanje v Jevnico. Nogometaši Jevnice so sicer brez možnosti za preboj v zgornjo polovico lestvice, bodo pa gotovo želeli osvojiti kakšno točko, ki bi jim prišla še kako prav v boju za obstanek. Trener Vukašin Ristič bo v Jevnici lahko znova računal na Ocepka, Kaziča in Mlinarja, ki so odslužili prepoved igranja ter gotovo skušal pobrati vse tri točke za zanesljivo uvrstitev v ligo za prvaka. Fantje znajo in zmorejo. Borbeno in pametno. Srečno Rudar!