Konec pred začetkom

Kljub temu, da je zadnja selekcija z aktivnostmi zaključila šele pred 14 dnevi in so nogometaši odšli na zaslužene poletne počitnice, pa je nova sezona 2019/20 že skoraj pred vrati.

Če se ozremo na preteklo sezono, lahko povzamemo, da je bilo storjeno marsikaj vzpodbudnega, dobrega, ne le zgolj s tekmovalnega vidika, temveč so se vzpostavile tudi nekatere stvari, zaradi katerih je Rudar boljši klub.

Klub je poskrbel za prevoze selekcij od U-10 naprej, za vse tekme, kjer je bilo prizorišče oddaljeno več kot 40 km v eno stran. Hkrati smo s pomočjo donatorjev poskrbeli za prehrano vseh selekcij na gostovanjih. Na igrišču smo lahko na treningih spremljali v skupno opremo odeto zeleno vojsko. Morda je vse to samoumevno, toda potrebno je bilo kar nekaj napora in sodelovanja vseh vpletenih, vključno s starši, da izgledamo kot klub. Poslujemo pozitivno, nimamo dolgov, trudimo se z razpoložljivimi sredstvi narediti največ.

Rezultatsko pa je končna bilanca sledeča:

SELEKCIJA LIGA UVRSTITEV NAJ STRELCI
Člani Regionalna ljubljanska liga 7. mesto – 8 zmag, 4 remiji, 10 porazov 4 – Sotenšek, 3 – Jurič, Berger, Sajovic, Ribič, Rekanovič
U-19 (Trbovlje – Zagorje) MNZ 1. liga 1. mesto – 20 zmag, 1 remi, 1 poraz 18 – Drgan Anže, 15 – Muratovič, 13 – Drgan Andraž
U-17 (Trbovlje – Zagorje) MNZ 1. liga 3. mesto – 14 zmag, 2 remija, 6 porazov 10 – Trdin, Delič, 9 – Klopčič
U-15 MNZ 1. liga 7. mesto – 6 zmag, 3 remiji, 12 porazov 24 – Ahmetovič Sejdo, 3 – Ahmetovič Davud, 2 – Kukič
U-13 MNZ 2 .liga 1. mesto – 17 zmag, 3 remiji, 2 poraza  
U-12 MNZ skupina 2 8. mesto – 8 zmag, 3 remiji, 10 porazov  

Pri selekcijah U-10, U-9, U-8 in U-7 se ligaški rezultati ne beležijo, so pa fantje skozi sezono trdo trenirali, se precej novih stvari naučili in še izpili že pridobljeno znanje ter vse našteto prikazali tudi na kakšnem turnirju, ne zgolj na ligaških tekmovanjih.

Od zastavljenih ciljev, se je torej v popolnosti uresničila uvrstitev selekcije U-13 v najvišji rang tekmovanja v tej starostni kategoriji, kjer pa nas, realno gledano, v prihajajoči sezoni verjetno čaka boj za obstanek.

Ekipa U-15 je, če pogledamo lestvico, dosegla cilj in se uvrstila na sredino, vendar verjamemo, da so bili fantje sposobni doseči še kakšno točko več. Težavo je predstavljala predvsem majhna številčnost ekipe in velikokrat skromna udeležba na treningih in tekmah.

Cilj članske ekipe je bil dopolniti ekipo z več domačimi fanti ter sestava ekipe, ki se bo borila za najvišja mesta v ligi. Če nam je prvo uspelo in so že kar pomemben del ekipe postali nekdanji mladinci Sajovic, Ocepek, Krajnc in Lipovšek, pa nas je pri drugem cilju nekoliko zmanjkalo. Skozi sezono je bilo preveč nihanj, nerealiziranih priložnosti, psiholoških padcev, da bi dosegli več kot 7. mesto. Nize dobrih tekem in zmag iz pretekle sezone bomo tako skušali v prihodnji nadgraditi in splezati proti vrhu.

Za konec pa še nekaj o zgodbi, ki smo jo dve sezoni pisali skupaj z našimi sosedi iz NK Zagorje ter v zadnji sezoni dodali še sodelovanje z NK Hrastnik. Govorimo o skupni ekipi U-19 in U-17, ki je bila ustanovljena s ciljem uvrstitve v višji rang tekmovanja in posledično zadržati več igralcev dlje časa v Zasavju ter ustvarjati igralce za članske ekipe. Dve leti je skupnemu moštvu zmanjkala zgolj pika na i, da bi izpolnili cilj in se uvrstili v 2.SNL Zahod. Prvič nas je prehitelo moštvo Arne Tabor 69, letos je napredovanje ustavila Dren Vrhnika. Novega poizkusa skupno moštvo očitno ne bo dočakalo. Kljub temu, da je do pred nekaj dnevi še vedno obstajal interes o nadaljnjem medsebojnem sodelovanju in je bil dogovor bolj ali manj formaliziran, so organi NK Zagorje sprejeli, da sodelovanje prekinejo oziroma odstopijo od pogodbe. Zakaj in čemu ne vemo. V času združevanj in povezovanj s ciljem doseganja skupnih koristi, gre naprej torej vsak sam. Po Zasavsko. Rudarjeva vest pa je v tej, verjetno tudi licenčni, zgodbi čista.