Konec poti v pokalu MNZ LJ

V tem tednu, se je končala pot vseh treh selekcij, ki so tekmovale v Pokalu MNZ Ljubljana.

Za članska moštva je Pokal MNZ LJ pravzaprav vstopnica za nastopanje v Pokalu Slovenije v prihodnji sezoni. Naše moštvo je v Pokalu MNZ LJ letos napredovalo do 3. kroga, kjer se je včeraj pomerilo proti favorizirani ekipi Roltek Dob, ki že nekaj let kroji zgornji del drugoligaške konkurence. Rudar je včeraj na domačem igrišču hitro povedel, v 6. minuti je zadel Rekanovič, in bil po prvih 45 minutah v minimalni prednosti (1:0). Gostujoči trener, nekdanji slovenski reprezentant, Simon Sešlar, je nato ob polčasu v igro poslal še nekaj svojih prvokategornikov, gostje so zaigrali bolj podjetno in zavzeto, in na koncu zasluženo slavili z 1:4. Sicer so naši pustili zelo soliden vtis, imeli tudi nekaj svojih priložnosti, celotno sliko pa nekoliko kazita poškodbi Kuniča (stegenska mišica) in Hadžiča (koleno), ki sta verjetno izgubljena za sobotno tekmo z Ihanom.

Postava Rudar Trbovlje:

Možic (V); Ocepek, Drnovšek (K), Perič (od 59. Hadžič) (od 70. Kahteran); Lipovšek, Kazič (od 72. Šergan), Sotenšek (od 67. Mešič), Kunič (od 42. Rižner), Zalaznik , Rekanovič; Sajovic

Strelci:

1:0 Rekanovič (6′)

Že v torek, 06.10.2020, so svoje pokalno srečanje odigrali tudi nogometaši selekcije U-13. Pokalne tekme se, z razliko od prvenstvenih, igrajo na celo igrišče, moštvo trenerja Buovskega pa se je v pokalnem obračunu pomerilo z ekipo Domžal. Domžale so sicer vodilno moštvo 1.lige MNZ LJ, tudi sicer pa je domžalska mladinska šola ena boljših v Sloveniji. Kljub porazu z 0:4, so se naši fantje predstavili v lepi luči.

Včeraj so s pokalnim tekmovanjem zaključili tudi mladinci (U-19), ki so gostovali v Grosupljem. Domače Brinje, ki nastopajo v 1.SML, so bile od naših fantov uspešnejše z 1:0.