Kolpa poplavila Zelene

Srečanje proti vodilnem moštvu lige, Kolpi iz Podzemlja, so po vodilnem golu Rudarja, naposled dobili gostujoči nogometaši, ki so, v Športnem parku Rudar, slavili kar z 1:4.

Naše moštvo se je Belokranjcem zoperstavilo brez Kuniča, Kaziča, Pukla, Lipovška in Cigoleta. Trenerju pa so bili znova na voljo Mujič, Žibert in Berger.

Tekmo je bolje otvoril Rudar, ki je že takoj na začetku pokazal svoje ambicije po osvojitvi novega kompleta točk. Že takoj v 1. minuti je streljal Maj Sajovic, a je meril naravnost v gostujočega vratarja Kordiča. Mladi napadalec Trboveljčanov je znova poizkusil v 16. minuti, a je bil njegov prerahel poizkus znova lahek plen za Kordiča. V 19. minuti pa so fantje v zelenem povedli. Rižner je lepo našel Sajovica, ki je sicer poizkusil s strelom, žoga se je od gostujoče obrambe odbila na rob kazenskega prostora do Jana Sotenška, ki je s prefinjenim strelom zadel za vodstvo z 1:0. Gostje so v tem obdobju igre delovali povsem nenevarno, njihovi napadi pa so se praviloma končali nekje 20 metrov od trboveljskih vrat. V 27. minuti pa nekoliko naiven in nespameten prekršek Žana Bokala in prosti strel za goste na približno 18 metrov od gola. Žogo si je namestil Žiga Kočevar in s strelom v vratarjev kot premagal Roka Bokala. Gol, ki gre tudi na dušo našega vratarja, je nekoliko ohromil naše fante, a so vseeno uspeli vzpostaviti ravnotežje. V 38. minuti pa nov šok na trboveljski zelenici. Od daleč je, na pogled nenevarno, znova streljal Kočevar, žoga pa je, po napaki vratarja Bokala, še drugič končala v domači mreži in gostje so na odmor odšli z rezultatom 1:2.

V drugem polčasu je 100 ljubiteljev trboveljskega kluba pričakovalo lov Rudarja na pozitiven rezultat, a so bili upi kaj hitro razblinjeni. V 55. minuti je proti gostujočim vratom napadal Rudar, dolgo žogo, čez več kot pol igrišča, je iz roba svojega kazenskega prostora, izbil gostujoči kapetan Žugelj. Za njo je znova stekel neumorni Žiga Kočevar, kateremu je sledil domači kapetan Drnovšek, iz vrat pa se je nekoliko neodločno pognal tudi Bokal. Najhitrejši v troboju je bil Kočevar in z lobom še enkrat zatresel domačo mrežo za 1:3. Domači so priključek skušali ujeti v 63. minuti, ko je predložek s strani poslal Rižner, strel Sajovica z glavo, pa je vratar uspešno ubranil. Že dobro minuto kasneje so imeli priložnost za povišanje nogometaši Kolpe, ko je Kočevar s podajo v prazen prostor, lepo zaposlil rezervista Spudiča, njegov strel pa je, s pravočasnim iztekanjem, Bokal tokrat zaustavil. Na drugi strani je Jurič lepo odigral do Sajovica, ki je še enkrat več sprožil, strel pa je končal mimo gostujočega gola. V 72. minuti je sledil nov zadetek v trboveljski mreži. Nogometaši Kolpe so izvajali kot na bližnjo vratnico, kjer so žogo z glavo podaljšali na drugo vratnico, tam pa je znova pičil Kočevar in zabil še četrti žebelj v Rudarjevo krsto. Do konca tekme so naši fantje sicer še skušali zadeti, a je poizkusa Sajovica v 77. in 82. minuti zanesljivi Kordič uspel ubraniti.

Postava Rudar Trbovlje:

Bokal R. (V); Bokal Ž. (od 65. Berger), Ocepek, Drnovšek (K) (od 85. Žibert), Jurič; Hadžič (od 75. Kahteran), Rižner (od 83. Krajnc), Sotenšek, Katič; Sajovic, Rekanovič

Strelci:

1:0 Sotenšek (19′)

Po dveh porazih je skrajni čas za osvojitev novih točk. Pred našimi fanti pa zagotovo ni lahka naloga. V soboto, 26.10.2019 ob 15h, namreč odhajajo na gostovanje k tretje uvrščeni ekipi lige, Cockti iz Kresnic. Pozitiven rezultat, bi pomenil, da Rudar ostaja v zgornjem delu lestvice, v primeru nadaljevanja točkovne suše, pa se bo naše moštvo najverjetneje že znašlo v spodnjem domu. Borbeno, zavzeto in srčno do novega uspeha. Gremo Rudar!