Kdor ga ne da..

Zadnja tekma jesenskega dela sezone, se ni iztekla po naših željah, saj so naši fantje kljub prevladi na igrišču ostalih praznih rok. V štirih tekmah prvega dela prvenstva, ki naše nogometaše čakajo spomladi bo tako potrebno zbrati kar nekaj točk za uvrstitev v zgornjo polovico lestvice. Laby’s Mengo 28 : Rudar 2:1.

Trener Vukašin Ristič je tokrat pogrešal kaznovana Kaziča in Kahterana, poškodovanega Mujkanoviča ter odsotna Mujiča in Alibabiča.

Tekma v Mengšu se je znova začela zelo vzpodbudno za ekipo Rudarja, ki je prevladovala na igrišču, domače moštvo pa se je postavilo na svojo polovico in čakalo svoje priložnosti iz protinapadov. Prva priložnost se je ponudila zeleno-črnim, a je Deliču žal spodrsnilo v odločilnem trenutku. Rudar je nizal akcije in po dolgi podaji znova prišel do lepe priložnosti. Delič je iz igre lepo vrgel dva branilca domačih, toda nato z levo nogo preslabo zaključil. Naslednjo veliko priložnost za vodstvo je imel, po odlični podaji Mlinarja, Jurič, ki pa je iz ugodnega položaja zatresel vratnico vrat domačega vratarja Židana. Sledila je še največja priložnost naših fantov v prvem polčasu, ko je iz sredine igrišča sam proti domačim vratom krenil Kunič, a zgolj nastreljal Židana in ostalo je 0:0. Nato pa šok za knape in še enkrat potrditev nogometnega nepisanega pravila iz naslova..Po kotu Rudarja v 27. minuti so domači izpeljali protinapad, po predložku na drugo vratnico pa je iz bližine Mengo v vodstvo z 1:0 popeljal Majdič kar je bil tudi rezultat ob polčasu.

V drugem polčasu je bila na igrišču znova samo ena ekipa, Rudar je prevladoval od prve minute, nizal akcije, domači pa so le redko prihajali do žoge in se še vedno držali načina igre, ki jim je prinesel vodstvo. Zgoščena postavitev Menga tako ni dopuščala nekih izrazitih priložnosti, vseeno pa morda velja izpostaviti poizkus Periča, ko mu je žogo z glavo lepo spustil Sajovic, a je strel zletel preko vrat. Do zasluženega izenačenja na 1:1 je Rudar vendarle prišel v 86. minuti, ko je po predložku Zalaznika, žoga v roko zadela domačega branilca, suvereno pa je najstrožjo kazen, za 11. gol v sezoni, realiziral Sajovic. A je dve minuti kasneje sledil nov šok za moštvo trenerja Rističa, ko je po dolgi podaji domačih neodločno odreagirala obramba Rudarja, Mencinger pa je med tremi našimi nogometaši prišel do strela in iz razdalje zabil žogo pod prečko nemočnega Možica za končnih 2:1.

Postava Rudar Trbovlje:

Možic (V); Krajnc; Drnovšek (K), Ocepek, Lipovšek (od 62. Shala); Mlinar, Kunič, Jurič, Zalaznik; Sajovic, Delič (od 46. Perič)

Strelci:

1:1 Sajovic (86′) 11m

Foto: Darko Kunič

Kot rečeno, je jesenski del sezone končan, pred našimi nogometaši pa premor, ko bo kar nekaj časa za razmislek, analizo, odpravo napak, pogovor in trening. Pred začetkom sezone je ekipa res ostala brez Bašiča, Rižnerja, Haliloviča in Rekanoviča, dlje je kaznovan Sotenšek, vendar moštvo še vedno premore kvaliteto, ki pa se trenutno ne odraža, če pogledamo prvenstveno lestvico. Morda nam je hrbet, v primerjavi z lansko sezono, nekoliko obrnila tudi boginja Fortuna. Toda srečo je treba tudi izzvati..Do naslednjega prvenstvenega obračuna je skoraj tretjina leta, vsi skupaj pa verjamemo, da se ekipa lahko pobere in nas znova razveseli s pozitivnimi rezultati. Gremo fantje!