Kanonada Rudarja

Prva tekma v sezoni 2022/2023 v Regionalni Ljubljanski ligi, se je v Športnem parku Rudar, pred okrog 200 gledalci, odvila povsem po željah in pričakovanjih domačega moštva, ki je prepričljivo in visoko premagal goste iz Moravč. Rudar je mrežo na prvi tekmi zatresel kar devetkrat.

Trener Ristič je nekoliko nepričakovano nekaj dni pred tekmo ostal brez Anesa Rekanoviča, ki se je poslovil od soigralcev in bo svojo pot nadaljeval v Jevnici. Reka hvala za vse in srečno v novi sredini. Hkrati se s koncem kariere spogleduje tudi Denis Bašič, ki ga tokrat ni bilo v kadru. Poleg Zalaznika sta sicer nova obraza v ekipi Rudarja še: Luka Milinovič, ki je nazadnje igral v Celju in se počasi vrača v trenažni proces po poškodbi in pa Irnes Alibabič, ki je nazadnje igral za Ljubljano.

Rudar je tekmo začel v formaciji s 3 nogometaši v zadnji linij, kjer je mesto libera nekoliko presenetljivo zasedel Staš Kazič skupaj s kapetanom Drnovškom in Ocepkom, na bokih sta zaigrala Mujič in Lipovšek, v zvezni vrsti Mlinar, Kunič in Zalaznik, v napadu pa se je Sajovicu pridružil Delič. Naši fantje so pričakovano od prve minute prevzeli pobudo in kontrolirali igro, medtem, ko so se gostje postavili precej obrambno z vsemi igralci za žogo. Za zgodnje vodstvo Rudarja je, po kotu Kuniča, v 8. minuti, s strelom z glavo poskrbel Maj Sajovic. Moravče po zaostanku niso pokazale napadalnih ambicij, na igrišču pa je bila samo ena ekipa, ki je še naprej poizkušala s streli in akcijami po obeh bokih. Nekaj je bilo tudi tudi strelov od daleč, najbližje pa je bil s svojim udarcem Mlinar, ki je z levico zadel okvir vrat. Rudar je vodstvo povišal po pol ure igre, ko je Ocepek poslal visoko žogo v kazenski prostor, Sajovic je ostal sam, mirno sprejel žogo in zabil za 2:0. Dve minuti za tem se je nato Sajovic izkazal z asistenco, ko je po odvzeti žogi zaposlil Adina Deliča, ki je po dvoboju ena na ena z vratarjem rutinirano zadel za 3:0, kar je bil tudi izzid prvega polčasa.

Na začetku drugega polčasa so do prve in edine priložnosti prišli tudi gostje iz Moravč, vendar je izvrstno posredoval vratar Možic in ohranil mrežo nedotaknjeno. V 61. minuti je trener Ristič nato v igro poslal Kahterana in Periča, ki je v 64. minuti z globinsko podajo lepo našel Sajovica, ta pa asistiral Deliču za 4:0. Petič se je mreža Termita zatresla v 66. minuti, ko je Sajovica s podajo v prostor zaposlil Zalaznik, Sajovic pa je s strelom v daljši vratarjev kot dosegel hattrick. V 74. minuti je po lepi akciji na desni strani debitantski gol dosegel lanski mladinec Edison Shala. Dva zadetka je nato v dobrih petih minutah (v 76. in 81. minuti) dosegel še Ivica Perič, ki je dvakrat zadel iz bližine. V 82. minuti pa je zadnji zadetek na tekmi in skupaj četrtega, po podaji Kahterana, za končnih 9:0, dosegel Maj Sajovic.

Postava Rudar Trbovlje:

Možic (V); Kazič, Ocepek (od 72. Mudrinič), Drnovšek (K) (od 61. Perič); Lipovšek (od 61. Kahteran), Mlinar (od 72. Shala), Kunič, Zalaznik, Mujič; Sajovic, Delič (od 65. Halilovič)

Strelci:

1:0 Sajovic (8′)

2:0 Sajovic (30′)

3:0 Delič (32′)

4:0 Delič (64′)

5:0 Sajovic (66′)

6:0 Shala (74′)

7:0 Perič (76′)

8:0 Perič (81′)

9:0 Sajovic (82′)

Foto: Darko Kunič

V soboto, 03.09.2022 ob 17h, je na Mestnem stadionu Zagorje, na sporedu prvi letošnji Zasavski derbi. Ekipa Zagorja, ki je bila na prvi tekmi sezone, s 3:1, poražena s strani IB 1975 Ljubljana, je mlada in dinamična ekipa, ki bo gotovo pustila na igrišču vse in skušala zabeležiti zmago pred domačo publiko. Na drugi strani naši fantje tudi letos ciljajo na sam vrh lestvice in bodo tudi iz Zagorja želeli odnesti celoten plen. S srčnostjo in borbenostjo do konca, verjamemo, da jim bo uspelo. Vsi pristaši in navijači Rudarja pa vabljeni, da jih podprete. VSI ZA ŠAMPIONE ZELENE..