Jeseničani tudi drugič boljši

Gostovanje na Jesenicah, v 14. krogu 3. SNL Center je prineslo nov poraz za naše nogometaše, od katerih je bil domačin, SIJ Acroni Jesenice, boljši z rezultatom 4:1. V zadnjih dveh krogih so nam, poleg že standardnih odsotnosti zaradi službenih obveznosti, ponagajale še poškodbe. Trener Sivko je imel tako na razpolago zgolj enajsterico nogometašev.

Kljub vsemu, so nogometaši Rudarja v uvodnih minutah prikazali zelo dobro igro in preko kapetana Roka Drnovška v 20. minuti tudi povedli. Nato pa so se zbudili tudi domači igralci in na veselje 120 gledalcev izenačili. V 31. minuti je bil uspešen Teoman Čirkić. Domači so si nato pripravili še dve priložnosti za vodstvo, vendar je Huseinbašić zadel vratnico, z glavo pa je, za las, cilj zgrešil še Čirkić. Kljub vsemu Rudarjeva obramba ni zdržala do polčasa, kajti v 41. minuti je za vodstvo Jeseničanov zadel Mario Bučić, ki se je najbolje znašel pred vrati vratarja Mujkanoviča.

Po odmoru so upe gostov domači razblinili s hitrim golom v 47. minuti, ko je lepo podajo, za 3:1, izkoristil domači kapetan Ermin Čamdžić in žogo mirno poslal v gol. Piko na i je v 60. minuti, za končnih 4:1, postavil Amir Kazić. Domači so nato nadzirali igro in tekmo mirno pripeljali do konca.

Postava Rudar Trbovlje:

Mujkanovič (V); Buovski, Delič, Kmetič, Škoberne; Drnovšek (K), Jurič, Katič, Sotenšek M., Berger; Midžič

Strelci:

0:1 Drnovšek (20′)

Fotografija osebe NK Jesenice.

Prvi del tekmovanja je tako zaključen, na sporedu pa je, že kar težko pričakovan, zimski premor. Naše moštvo je v 14 tekmah, zabeležilo 5 zmag in 9 porazov, kar jih s 15 točkami trenutno uvršča na 11. mesto. Do nadaljevanja prvenstva je kar nekaj časa, da se sanirajo vse poškodbe in da se ekipa dobro pripravi na spomladanski boj za obstanek. Hkrati bo imelo dovolj dela tudi vodstvo, da ekipo nekoliko prevetri in poišče primerne okrepitve, s pomočjo katerih bi dosegli zastavljen cilj.