Iz pekla do raja

Nogometaši Rudarja so izpolnili svoj cilj in po preobratu iz Jevnice prinesli zmago ter z novimi tremi točkami dokončno potrdili uvrstitev v ligo za prvaka, kjer se bo med seboj pomerilo osem najboljših ekip po prvem delu prvenstva. V deževnem vremenu na precej razmočenem igrišču so naši fantje po začetnem zaostanku, na koncu slavili z 2:3.

Po dolgem času je imel trener Vukašin Ristič na voljo vse svoje najboljše nogometaše, z izjemo Lipovška, Piška in Shale, s poškodbo pa se muči Perič, a je vseeno sedel na klopi za rezervne igralce.

Deževno vreme in razmočeno igrišče v Jevnici sta bila napoved težke tekme na moč in preskok, brez lepega nogometa in kombinatorike, čemur je bila priča kakšnih 70 gledalcev, ki so prišli vzpodbujati nogometaše obeh moštev. V prvem delu prvega polčasa sta se obe ekipi posluževali dolgih žog, saj po tleh po takšnem terenu igre ni bilo moč razviti. Do prvih nekoliko zgledenjših situacij na tekmi je prišel Rudar. V prvi je po desni strani krenil Milinovič, vendar mu je ob preigravanju vratarja žoga ušla in na koncu ni prišel do želenega zaključka. Še lepša priložnost pa se je nato ponudila Rekanoviču, ki je imel veliko prostora na levi strani, vendar prehitro sprožil s slabšo levico, kar na koncu ni predstavljalo večjih težav za domačega vratarja Dobravca. Slabe razmere so botrovale vse več napakam in slabi volji v vrstah knapov, ki jim igra nikakor ni stekla. V 28. minuti pa so kot izvajali domači, nezbranost v obrambi Rudarja pa je izkoristil Jurišič, ki je na drugi vratnici osamljen ustavil žogo in povedel Jevnico v vodstvo z 1:0. V 44. minuti so nato domači še povišali vodstvo. Po luknji v obrambi Rudarja je kapetan domačih Grah prišel sam pred vratarja Mujkanoviča in ga s strelom med nogami premagal za vodstvo z 2:0. Le nekaj trenutkov pozneje si je nespametno potezo privoščil vratar Mujkanovič, povlekel napadalca domačih, sodnik Lazič pa je dosodil enajstmetrovko za domače. Jevnica je imela v nogah povišanje vodstva na verjetno neulovljivih 3:0, žogo si je na belo točko postavil kapetan Grah, vendar na srečo naših fantov zadel vratnico. Le nekaj sekund pozneje pa so v zadnji akciji prvega polčasa domači doživeli še en udarec, ko se je Tilen Mlinar odločil za strel iz okrog 20 metrov in zadel za znižanje rezultata na 2:1.

Drugi polčas je Rudar začel motivirano ter se več posvetil igri in manj vremenskim in terenskim razmeram. Od prve minute drugega polčasa so bili naši nogometaši precej podjetnejši. Najprej smo videli lep prodor Rekanoviča po levi strani, kjer ga je v kazenskem prostoru nepravilno ustavil domači branilec, vendar je sodnikova piščalka ostala nema. Se pa je sodnik Lazič nato odločil za enajstmetrovko za Rudar v 62. minuti, ko je verjetno kompenziral svojo prejšnjo odločitev in dokaj hitro zapiskal prekršek nad Mlinarjem v kazenskem prostoru. Zanesljiv izvajalec iz bele točke je bil Domen Kunič, ki je žogo poslal po sredini vrat in poskrbel za izenačenje na 2:2Jevničani so se zanašali predvsem na napade po svoji desni strani, kjer so pritiskali na Mujiča, ki je v 76. minuti naredil prekršek za svoj drugi rumeni karton ter poslednično izključitev in Rudar je 15 minut pred koncem ostal z igralcem manj na igrišču. Rudar je do zmage želel priti z igro preskoka, zato je v 81. minuti trener Ristič na igrišče poslal visokega Adina Deliča, ki je že s prvim dotikom z žogo poskrbel za vodstvo Rudarja. Le minuto po vstopu je po kotu trboveljski napadalec ostal sam na drugi vratnici in z glavo rutinirano premagal domačega vratarja za pomembno zmago naših fantov. Do konca tekme namreč ni bilo več omembe vrednih priložnosti, obramba Rudarja pa je tudi z igralcem manj zelo zanesljivo zadržala vodstvo, ki jih je na koncu peljalo v ligo za prvaka

Postava Rudar Trbovlje:

Mujkanovič (V); Jurič (od 81. Delič), Drnovšek (K),Ocepek, Mujič; Kazič, Mlinar, Kunič; Milinovič, Zalaznik (od 90. Krajnc), Rekanovič (od 87. Kahteran)

Strelci:

2:1 Mlinar (46′)

2:2 Kunič (62′) 11m

2:3 Delič (82′)

Foto: Darko Kunič

V nedeljo, 23.04.2023 ob 17h, zeleno-črni začenjajo tekmovanje v ligi za prvaka, prvo pa je na sporedu gostovanje v Črnomlju, kjer se bodo naši fantje pomerili z ekipo drugouvrščene Bele krajine. Belokrajnci imajo 10 točk prednosti pred Rudarjem, na domačem igrišču pa v letošnjem prvenstvu še niso oddali točk. Tudi sicer so igrišče letos le dvakrat zapustili sklonjenih glav, enkrat od tega jih je porazil ravno naš Rudar. Naši fantje so gotovo sposobni tudi iz Črnomlja prinesti kakšno točko, hkrati pa verjamemo, da trenutna uvrstitev na lestvici ni realni pokazatelj kvalitete našega moštva. Zmorete in znate! Gremo fantje!