Iz Moravč praznih rok

Po sredinem obračunu v Pokalu MNZ Ljubljana, sta se skipi Termita iz Moravč in Rudarja, pomerili še enkrat, tokrat v prvenstvenem obračunu. Zaključek pa je bil nekoliko drugačen kakor v sredo, saj so zmago zabeležili Moravčani in zadali našim fantom prvi prvenstveni poraz v sezoni. Termit – Rudar 1:0.

Ekipa Rudarja je na gostovanju v Moravčah štela zgolj 14 mož, saj je bilo precejšnje število nogometašev, zaradi takšnih in drugačnih razlogov, tokrat odsotnih. Kljub vsemu je trener Ristič lahko računal na vse svoje glavne adute, z izjemo branilca Mujiča.

Več želje so tokrat, na dokaj slabem igrišču, prikazali domači nogometaši, ki so po napaki Rudarja, zadeli v 25. minuti tekme. Nekoliko slabšo podajo proti Lipovšku so prestregli domači, po boku prodrli, zavrnjeno žogo v kazenski prostor pa je, iz prve, v mrežo Rudarja pospravil Rok Prestor za vodstvo Termita z 1:0. V prvem polčasu je, pred praznimi tribunami, priložnosti imel tudi Rudar, najbližje zadetku pa je bil Maj Sajovic, ki je z glavo stresel prečko.

V drugem polčasu si je Rudar želel izenačiti, a kar ni in ni zmogel sestaviti kombinatorne igre, ki ga sicer krasi v letošnji sezoni. Naši so bili dvakrat blizu izenačenju po prekinitvah, ko sta se, namesto domače mreže, tresli vratnici, stoodstotno priložnost za potrditev zmage pa so imeli tudi domači, vendar je dvoboj ena na ena z domačim nogometašem dobil vratar Rudarja, Jasim Mujkanovič. Največjo priložnost za izenačenje in vsaj točko, je imel Rudar ob koncu tekme. Po prekršku nad Rekanovičem v kazenskem prostoru, je glavni sodnik Jazbec pokazal na belo točko, žogo si je nastavil Anes sam, a bil žal neuspešen in domači so se razveselili prve zmage v letošnji sezoni.

Postava Rudar Trbovlje:

Mujkanovič (V); Lipovšek (od 46. Kunič), Ocepek, Drnovšek (K), Hadžič; Rižner, Kazič (od 57. Perič), Sotenšek, Zalaznik, Rekanovič; Sajovic

Foto: FB NK Termit Moravče

V soboto, 03.10.2020 ob 16h, v Športni park Rudar, prihaja moštvo Kamnika. Moštvo, ki je še lani nastopalo ligo nižje, je v dosedanjih štirih krogih, zbralo štiri točke. Poraz iz Moravč bo potrebno pozabiti, dvigniti glave, se zbrati in iti borbeno po nove točke. Fantje zmorete. Naprej zeleni!