Ivančna Gorica odnesla zmago

Zadnjo tekmo letošnje sezone je, v Športnem parku Rudar, pred 80 gledalci, dobilo gostujoče moštvo Ivančne Gorice, z rezultatom 0:2.

Gostje, ki so na tekmo pripotovali zgolj z 10 nogometaši, so še enkrat več razkrili rak rano domačega moštva, nezbran štart v tekmo, in že v 8. minuti povedli preko Cirkoviča. Rudar se je potem počasi pričel prebujati in kazati ambicije za dosego izenačujočega zadetka, vendar premalo izkoriščal številčno premoč. Novo priložnost so si najprej pripravili gostje, ko je poizkus s strani ubranil Mujkanovič, v zadnjih 15 minutah prvega polčasa pa so do priložnosti vendarle prišli tudi Rudarji. V 31. minuti je, po globinski podaji, najprej poskusil Jan Sotenšek, gostujoči vratar Kruljac je njegov strel odbil, potem pa še enkrat izvrstno reagiral pri strelu Pukla iz neposredne bližine in žogo odbil preko prečke v kot. Pet minut kasneje je Zalaznik lepo zaposlil Bergerja, a je njegov strel končal malenkost mimo gola. Ob koncu prvega polčasa pa sta se ekipi številčno izenačili. Žibert je storlil prekršek na sredini igrišča ter nato nespametno odreagiral na provokacijo nasprotnika in si prislužil rdeči karton.

V drugi polčas so podjetneje krenili naši fantje in v 50. minuti skoraj izenačili, ko se je po strelu Bergerja iz razdalje stresla prečka. Igra se je nato nekoliko umirila, naslednja lepa priložnost domačih pa v 74. minuti, ko je prečko stresel še Jan Sotenšek. Že v naslednji minuti pa so gostje iz Ivančne Gorice povišali izzid. Z lepo akcijo se je sam pred Mujkanovičem znašel eden izmed gostov, ga preigral, njegov strel pa je na nedovoljen način na golovi črti ustavil Kahteran. Razumljivo je sledila enajstmetrovka za goste in izključitev Kahterana. Najstrožjo kazen je hladnokrvno realiziral Guberac in povedel goste v vodstvo z 0:2. Rudar je do konca tekme sicer še želel znižati rezultat, čemur je bil, po podaji  iz kota, s strelom čez gol, najbližje Drnovšek, v izdihljajih tekme, a je ostalo pri izzidu 0:2.

Postava Rudar Trbovlje:

Mujkanovič (V); Cigole, Drnovšek (K), Žibert, Jurič; Kahteran, Sotenšek J., Berger, Pukl, Zalaznik; Jakovljevič

Zastor po sezoni je torej padel. Konec pa je gotovo v nasprotju z željami in pričakovanji vseh, ki stiskamo pesti za Rudar. Članska ekipa bo v prihodnji sezoni tako nastopala v Regionalni Ljubljanski ligi. Srečno Rudar.