Igra mačke z mišjo

Zadnje dejanje letošnjega jesenskega dela prvenstva je prineslo visoko zmago Rudarja, ki je do vrha napolnil mrežo nasprotnika in, pred kakšnih 100 ljubiteljev nogometa, potrdil naslov jesenskih prvakov. Rudar – Cockta Kresnice 8:0.

Tokrat je bil Rudar praktično kompleten, saj je v kadru trenerja Rističa manjkal zgolj poškodovani Dominik Krajnc.

Gostje iz Kresnic, ki se nahajajo na samem dnu Regionalne ljubljanske lige, so na tekmo prišli z zgolj desetimi nogometaši, kar je Rudar že kmalu unovčil. Po nekaj nenevarnih poizkusih od daleč, se je, v 7. minuti, iz oči v oči z gostujočim vratarjem Đuričem znašel Maj Sajovic in rutinirano zadel za vodstvo z 1:0. Še ne 5 minut kasneje je Rudar vodil že z 2:0, ko je, po dobri podaji Kaziča, mrežo gostov ponovno zatresel Sajovic. Domači so se nato nekoliko ustavil in mirno nadzorovali tekmo. So pa nato do priložnosti, edine prave na tekmi, prišle Kresnice, ko se je sam pred domačim čuvajem Mujkanovičem znašel Gvardjančič, a zgrešil. Do konca prvega polčasa bi Rudar lahko zadel še enkrat, a je Sajovic priložnost za hattrick zapravil.

V drugi polčas so naši nogometaši znova krenili izredno podjetno in že v 55. minuti povišali vodstvo, ko je po predložku Sajovica svojo mrežo, za 3:0, zatresel Humar. Trener Ristič je nato opravil dve menjavi, vstopila sta Kahteran in Perič, in po manj kot minuti igre je, s prvim dotikom na tekmi, prednost na 4:0, po nesebični podaji Sajovica, povišal Alen Kahteran. Tako igra, kot ekipa Kresnic je nato dokončno razpadla. Dva igralca sta zaradi zaradi poškodbe(?) zapustila igrišče in gostje so tekmo nadaljevali s sedmimi nogometaši. Za peti gol v mreži Kresnic je v 76. minuti poskrbel še en tokratni rezervist, Jan Sotenšek. V zadnjih desetih minutah so proti nemočnim gostom, za končnih 8:0, zadeli še Ivica Perič (83. minuta), Maj Sajovic (86. minuta) in Domen Ocepek (89. minuta) ter dokončno potrdili prvo mesto po enajst odigranih tekmah.

Postava Rudar Trbovlje:

Mujkanovič (V); Drnovšek (K) (od 57. Perič), Bašič (od 62. Delič), Ocepek; Jurič (od 68. Alibegovič), Kazič, Kunič (od 68. Sotenšek), Mlinar, Rižner (od 57. Kahteran); Rekanovič, Sajovic

Strelci:

1:0 Sajovic (7′)

2:0 Sajovic (11′)

3:0 Humar (55′) AG

4:0 Kahteran (58′)

5:0 Sotenšek (76′)

6:0 Perič (83′)

7:0 Sajovic (86′)

8:0 Ocepek (89′)

Foto: Darko Kunič

Jesenski del sezone je torej za nami. Rudar je na prvih enajstih tekmah dosegel 8 zmag, en remi in dva poraza ter je s 24 točkami na 1. mestu lestvice, s prednostjo 4 točk pred zasledovalci, kar je odlična popotnica za spomladanski del sezone. Pred našim moštvom je najprej zaslužen počitek, potem pa sledijo priprave na drugi del sezone, ki naj bi se začel konec marca 2022.

PhotoDesign: Darko Kunič