IB1975, Rudarjeva rak rana

Ljubljančani so nam jo še enkrat več zagodli in (p)ostajajo prava rak rana za Rudar. Po zgodnjem vodstvu se članska ekipa z gostovanja na Ježici vrača praznih rok. IB1975 – Rudar 4:3

Rudar se je tokrat v Ljubljani moral znajti brez odsotnih Mujiča, Periča,Shale in Mujkanoviča, med vratnici pa je tako stopil Možic.

Srečanje na Ježici, pred kakšnih 70 gledalcev, se je začelo povsem po željah pristašev Rudarja. Napadalen in agresiven uvod v srečanje je v 6.minuti z zadetkom z glavo, po podaji iz kota, kronal Domen Ocepek, za zgodnje vodstvo zelenih z 0:1. V prvih petnajstih minutah je Rudar dominiral, imel posest, povišanje vodstva pa se je zdelo zgolj vprašanje časa. Najlepšo priložnost je, po izjemnem preigravanju kar štirih nogometašev Interblocka, imel Zalaznik, vendar v dvoboju ena na ena z vratarjem Goljo zgolj nastreljal le-tega. Po omenjeni priložnosti pa je sledil nepojasnjen mrk Rudarja. Sledilo je namreč obdobje dvajsetih minut, ko je vsaka akcija domačih, predstavljala nevarnost za vratarja Možica. IB1975 je tako izenačil v 27. minuti, po akciji in predložku z leve strani, ko se je po slabšem izbijanju branilcev Rudarja, žoga odbila na nogo domačega kapetana Klančarja, ki je iz bližine rutinirano zadel za 1:1. Slabih deset minut kasneje pa nov šok. Prosti strel za domače na robu kazenskega prostora in lep zadetek Klančarja za povišanje vodstva na 2:1. V teh trenutkih je Rudar deloval povsem razglašeno, večkrat je nogometaše s svojimi odločitvami razjezil tudi glavni sodnik Hostnik, ki je zaradi ugovarjanja z rumenim opozorilom kaznoval Mlinarja in Kaziča. A težav našega moštva še ni bilo konec. V 39. minuti je namreč vse skupaj še poglobil zadetek Kogovška s kakšnih dvajset metrov za vodstvo s 3:1. Sledil je hiter odgovor Rudarja, ko je Kazič z globinsko žogo zaposlil Sajovica, ki je z glavo lobal vratarja in znižal na 3:2, kar je bil tudi izzid prvega polčasa.

V drugem delu smo zopet videli boljši obraz Rudarja z veliko kombinatorike, hitrejše igre, predložkov z vseh strani, nekaj poizkusov z razdalje in vse je kazalo, da bi naše moštvo lahko prišlo do izenačenja. Najlepšo priložnost za poravnanje rezultata je zapravil Jurič, ko je njegov strel v prečko in kot odbil vratar Ljubljančanov Golja, a je Rudar takrat ostal tako brez zadetka in, na veliko jezo navijačev Rudarja, tudi kota. Bolj kot smo se bližali koncu tekme, več je Rudar stavil v napad in puščal ogromno prostora za protinapade domačinov. V 91. minuti so domači eno izmed takih situacij izkoristili, ko je na 4:2 vodstvo povišal Palek. Znova je sicer ekspresno odgovoril Rudar, Sajovic je že v naslednji minuti pobegnil ježiški obrambi in znižal na 4:3. Do konca srečanja je sicer ostalo še nekaj časa, Rudar je z dolgimi žogami poizkušal priti do točke, vendar mu na koncu to žal ni uspelo.

Postava Rudar Trbovlje:

Možic (V); Jurič, Drnovšek (K), Ocepek, Lipovšek; Kazič, Mlinar, Kunič (od 87. Pišek), Zalaznik; Sajovic, Delič (od 69. Kahteran)

Strelci:

0:1 Ocepek (6′)

3:2 Sajovic (40′)

4:3 Sajovic (92′)

V prihajajočem vikendu je Rudar prost, s prvenstvenimi tekmami pa nadaljuje, 30.10.2022 ob 14h, ko v Športni park Rudar prihaja trenutno vodilna ekipa Kočevja. Naši fantje imajo torej kar nekaj časa, da zberejo misli in se dobro pripravijo na naslednjega nasprotnika. Zmaga pa nekako mora biti imperativ, da se naše moštvo približa vrhu prvenstvene lestvice. Gremo fantje!