IB 1975 zasluženo do zmage

Sobotna domača tekma, tretja tekma sezone, je prinesla tudi prvi poraz našega članskega moštva. Po izredno izenačenem in dinamičnem prvem polčasu, so v drugih 45 minutah pobudo prevzeli gostje in na koncu zasluženo slavili z 1:2.

Domači strateg, Vukašin Ristič, je tokrat ostal brez Sotenška, Rižnerja in Možica, kazen še vedno prestaja Kazič. Prvič v sezoni pa je nastopil povratnik, izkušeni Denis Bašič, ki je zaigral v zadnji trojki branilcev, skupaj s kapetanom Drnovškom in Ocepkom.

Prvo priložnost izredno dinamičnega in gledljivega prvega polčasa je pripadla našim nogometašem, ko je v 3. minuti, po podaji Kuniča iz kota, najvišje skočil Ocepek, a z glavo za las meril mimo vrat vratarja gostov Golje. Dve minuti kasneje so zobe pokazali gostje iz Ljubljane, dve ”smrtni” priložnosti, poizkusila sta Palek in Gorza, pa je bravurozno obranil domači čuvaj Jasim Mujkanovič. V 16. minuti je mlada ekipa IB 1975 Ljubljana prišla do vodstva. Dolgo žogo je pred gostujočimi napadalci z glavo želel do Mujkanoviča odbiti Ocepek, a nesrečno premagal svojega vratarja za 0:1. Dobrih petnajst minut je Rudar iskal pot do gostujočih vrat, ko je v 30. minuti z volejem odlično sprožil Mlinar, še lepše pa obranil Golja. V 36. minuti se je nekoliko podjetnejše igra Rudarju le obrestovala, ko je podajo iz kota sprejel Maj Sajovic in z natančnim strelom v nasprotni kot zadel za 1:1. Po zadetku je Rudar še stopnjeval pritisk in si ustvaril tri zrele situacije iz katerih na žalost ni uspel povesti. Najprej je v 40. minuti iz kota neposredno streljal Kunič, vendar je bil vratar Golja dovolj pozoren in njegov strel izboksal, potem sta, ob zaključku polčasa, poizkusila še Perič z volejem iz padca in Bašič z glavo, a je ostalo pri 1:1. Zadnji poizkus v prvem polčasu pa so sicer imeli gostje, ko je, iz prostega strela, za las nenatančno meril gostujoči kapetan Klančar.

Drugi polčas je Rudar začel z drugačno formacijo, 3-5-2 je bil, zaradi menjave kapetana Drnovška (službene obveznosti), trener Ristič prisiljen spremeniti v 4-4-2, v igro pa je vstopil Delič. Prvi so v drugem polčasu zatresli mrežo gostje, a je bil zadetek Paleka v 47. minuti, razveljavljen zaradi prepovedanega položaja. V 49. minuti je nato zadel še domači napadalec Sajovic, vendar ravno tako iz ”ofsajda”. V 52. minuti se je še enkrat izkazal domači vratar Mujkanovič, ko je odličen strel gostujoče ”desetke” Klančarja, iz prostega strela, odbil v prečko, žoga pa je nato končala za vrati. V 56. minuti je bilo znova vroče pred golom Rudarja, ko je Klančar iz kota lepo našel Omahna, ta pa je streljal mimo gola. Tri minute kasneje, v 59. minuti, je bil, po hitrem protinapadu gostov, Omahen le natančnejši in Ježičane povedel v vodstvo z 1:2. Rudar se je v teh trenutkih bolj ali manj mučil in kar ni prihajal do zrelih situacij ob dobro postavljeni gostujoči ekipi. V 65. minuti je do strela po tleh le prišel Mlinar, a sprožil mimo vrat. Mreža Rudarja se je znova tresla v 75. minuti, ko je razigrani Klančar lepo našel Kogovška, a je bil ta v prepovedanem položaju. Rudar je nato vse stavil v napad, gostje pa so na svojo priložnost prežali iz protinapadov. V 86. minuti je Kahteran na levi strani kazenskega prostora našel Rekanoviča, ta mu je žogo hitro vrnil, strel Hrastničana iz kakšnih 17 metrov pa je švignil preko gola. Zadnjo priložnost za izenačenje je imel Rudar v 88. minuti, ko je Perič poslal v ogenj Sajovica, ki je lepo prodrl iz nekje 35 metrov vse do kazenskega prostora, streljal po tleh proti oddaljenejši vratnici, že premagal Goljo, toda žoga je za las zgrešila cilj. Gostje bi lahko rezultat povišali že v naslednji minuti, ko je iz protinapada sam proti Mujkanoviču krenil Jeneš, ga premagal s strelom po tleh, vendar je tudi njegov strel za malo zgrešil vrata in ostalo je 1:2 za IB 1975.

Postava Rudar Trbovlje:

Mujkanovič (V); Drnovšek (K) (od 46. Delič), Bašič (od 80. Kahteran), Ocepek; Mujič, Rekanovič, Mlinar (od 77. Halilovič), Kunič, Krajnc (od 71. Jurič); Sajovic, Perič

Strelci:

0:1 Ocepek (16′) AG

1:1 Sajovic (36′)

Popravni izpit naše fante čaka v nedeljo, 19.09.2021 ob 18h, ko gostujejo v Ivančni Gorici. Tokratni domačin je trenutno zbral po eno zmago, remi in poraz in ima 4 točke, Rudar pa nujno potrebuje nove tri, da mu, ob morebitnih zmagah, tekmeci ne bi preveč pobegnili. Fantje samo borbeno in nepopustljivo..AJDE RUDAR!