IB 1975 še drugič boljši

Gostovanje v Ljubljani, pri moštvu IB 1975 Ljubljana, se ni odvil po željah naših nogometašev, ki so še drugič v letošnji sezoni izgubili z Ježičani, ki so bili tokrat boljši s 4:3. Po drugem zaporednem prvenstvenem porazu, so Rudarja na vrhu lestvice zamenjali Vrhničani, le točko za našimi fanti pa je na tretjem mestu sedaj IB 1975. Troboj pa se kaj kmalu lahko spremeni tudi v četveroboj – v nedeljo je na sporedu namreč Zasavski derbi, kjer se boju za napredovanje lahko priključijo tudi nogometaši Zagorja.

Rudarjeva ekipa je bila tokrat, z izjemo poškodovanega prvega vratarja Jasima Mujkanoviča, popolna.

Srečanje na Ježici je Rudar začel z ofenzivo postavitvijo s tremi napadalci – Perič, Rekanovič, Sajovic, in že v 10. minuti povedel. Po dolgi podaji Kaziča, je bil po nesporazumu v domači obrambni vrsti, najhitrejši Maj Sajovic in poslal žogo čez vratarja Hauptmana, za hitro vodstvo z 0:1. Domači so se nato poizkušali vrniti v igro predvsem z dolgimi podajami na zadnjo linijo in visokim pritiskom na Rudarjevo obrambo. Trener Ristič je zato spremenil taktično postavitev, Perič se je iz napada preselil v osrčje zadnje vrste. Rudar je uspešno branil vodstvo, dobro držal žogo, kakšne resne priložnosti pa si naši nogometaši niso ustvarili. Ljubljančani so pretili predvsem z dolgimi podajami na njihovo desno stran in v 35. minuti tudi izenačili, ko je po lepi akciji z desne strani, za 1:1, zadel Dimc. Na odmor sta moštvi tako odšli poravnani – 1:1.

Začetek drugega polčasa pa znova idealen za knape. Kazič je z dolgo žogo znova lepo zaposlil Sajovica, ki je preigral domačega čuvaja mreže, le-ta pa je nato storil prekršek za enajstmetrovko. Kljub nepisanem pravilu, da igralec, nad katerem je bil storjen prekršek za kazenski strel, tega ne izvaja, je Sajovic sam izvedel enajstmetrovko in v 47. minuti znova popeljal Rudar v vodstvo z 1:2. Rudar je nato kontroliral tekmo in imel po enem od kotov, dve lepe priložnosti za povečanje vodstva, najprej je bil pri predložku za malenkost prepozen Perič, po odbiti žogi pa je strel Bašiča zaustavila vratnica. V 65. minuti so se v igro znova vrnili domači. Po kotu za IB 1975, so branilci Rudarja sicer uspešno izbili žogo iz kazenskega prostora, vendar so naši fantje le-to nekje 25 metrov od gola prepoceni izgubili, do nje je prišel Majcen in z natančno odmerjenim plasiranim strelom premagal vratarja Možica. Sledilo je več menjav na obeh straneh, Rudar pa je nato vse sile usmeril v napad in najprej zapravil lepo priložnost, ko je poizkušal kapetan Drnovšek, ki je zadnje minute tekme preživel v napadu. V 85. minuti pa nov preobrat domačih, ko je po akciji rezervistov Rudarjevi obrambi ušel Ignjatovič, žogo pa v mrežo za 3:2 pospravil Veiss. Rudarjeva barka se je začela potapljati, domači pa so v naslednji minuti preko Veissa povišali rezultat na 4:2. V sodnikovem podaljšku so naši fantje uspeli rezultat sicer znižati na 4:3, ko je z glavo zadel Rok Drnovšek, vendar vseeno zabeležili boleč poraz v borbi za napredovanje.

Postava Rudar Trbovlje:

Možic (V); Ocepek, Drnovšek (K), Bašič, Mujič; Kazič, Kunič (od 69. Halilovič), Mlinar (od 83. Rižner); Sajovic, Rekanovič (od 83. Delič), Perič (od 73. Jurič)

Strelci:

0:1 Sajovic (10′)

1:2 Sajovic (47′) 11m

4:3 Drnovšek (94′)

PhotoDesign: Darko Kunič

V nedeljo, 15.05.2022 ob 17.30h, je v Športnem parku Rudar, na sporedu Zasavski derbi. Že tako tekma s tistim nekaj več, ki pa v danem trenutku lahko obema ekipama veliko da in še več vzame. Zmaga. Krvavo potrebna, da ostanemo v borbi za naslov. Vsi ljubitelji nogometa, navijači in simpatizerji Rudarja ter vsi ostali, ki vam srce utripa zeleno-črno, vljudno vabljeni, da skupaj pomagamo našim fantom, do želenega rezultata. BORBA!