Dvojček Sajovica za skalp Ihana

Moštvo Rudarja se tudi z gostovanja iz Ihana vrača z zmago. Proti neugodnim domačinom, ki do tekme z Rudarjem niso poznali poraza na svojem igrišču, je dvakrat zadel Maj Sajovic in poskrbel za nove tri točke.

V ekipi Rudarja sta tokrat, zaradi poškodb, manjkala Hadžič in Kunič (bil med rezervisti, vendar zaradi poškodbe ni zaigral), zaradi službenih obveznosti Perič in Jurič, zaradi osebnih zadev pa Mujič. Od prve minute je tokrat zaigral Žiga Cigole, priložnost za igro pa sta, za nekaj članskih minut, znova dobila mladinca Alibegovič in Pišek.

Rudar je tudi v tekmo z Ihanom, na solidno pripravljenem igrišču, krenil odločno kot na veliki večini letošnjih prvenstvenih tekem. Priložnosti za zadetek sta najprej zapravila Rekanovič in Zalaznik, bolj uspešen pa je bil še tretji ofenzivec, Maj Sajovic, ki je v 36. minuti premagal domačega vratarja Avseca. Naši fantje so v prvem polčasu uspeli v popolnosti nevtralizirati Juhninha in druščino, ki so v prvem delu tekme poizkušali predvsem z dolgimi žogami ogroziti Rudarjevega vratarja Mujkanoviča, a so bili dokaj neuspešni.

Tudi v drugih 45 minut tekme je Rudar vstopil razigrano in s svojo značilno igro skušal povečati svoje vodstvo. Najlepšo priložnost je imel Rižner, po novi miniaturi razigranega Toma Zalaznika, ki je najprej nanizal par domačih branilcev, potem pa zavrnil žogo na nekje pet metrov, je Rižnerjev strel, žal končal le v prečki. Nato so zapretili tudi domači, a je bil po poizkusu s prostega strela in še enem lep strelu domačinov, dvakrat na mestu Jasim Mujkanovič. V 76. minuti je s svojim drugim golom na tekmi, zmago z 0:2, zapečatil Sajovic, ki je imel tik pred zadnjim sodniškim žvižgom priložnost za hat-trick, a je njegov poizkus loba končal samo na mreži.

Postava Rudar Trbovlje:

Mujkanovič (V); Kazič, Ocepek, Drnovšek (K); Cigole, Rižner, Sotenšek (od 86. Šergan), Zalaznik (od 89. Pišek), Lipovšek (od 89. Alibegovič); Rekanovič (od 82. Kahteran), Sajovic (od 90. Mešič)

Strelci:

0:1 Sajovic (36′)

0:2 Sajovic (76′)

V soboto, 17.10.2020 ob 15.30, v Športni park Rudar, prihaja moštvo Laby’s Mengo 28, ki je v letošnji sezoni še brez točk in zaseda zadnje mesto na prvenstveni lestvici. Kljub vsemu, velja poudariti, da so bili nogometaši iz Mengša lani ob polovici prvenstva mesto pred Rudarjem in da gre za ekipo, ki zna igrati in presenetiti nasprotnika. Naši fantje so verjetno vseeno favoriti, v kolikor bo odnos, borbenost, zavzetost moštva takšna kot je bila na zadnjih tekmah. Naprej Zeleni!