Dvojček Ribiča za zmago

Nedeljsko srečanje dveh klubov z dolgo tradicijo, domačega Rudarja in ljubljanskega Slovana, je v Športnem parku Rudar, pred okrog 100 gledalci, z dvema zadetkoma rezervista Saša Ribiča, s končnih 2:0 dobil Rudar.

Začetek prvomajskih počitnic je znova dodobra skrčil trboveljski kader, kjer domači strateg Ristič, tokrat ni mogel računati na oba vratarja Bokala in Mešiča ter Rižnerja, Rekanoviča, Sajovica in Lipovška. Zadnjo tekmo je počival tudi kaznovani Denis Žibert. So pa zato priložnost znova dobili mladi Možic, Bokal in Vozel.

V prvem polčasu smo spremljali izenačeno tekmo, igra pa je bolj ali manj potekala med obema kazenskima prostoroma. Gostje so sicer v prvih 15 minutah dvakrat poizkusili preko Barbose, vendar nobeden izmed obeh strelov ni resneje ogrozil domačega mladinskega vratarja Matica Možica. Se je pa zato domači čuvaj mreže moral precej potruditi v 21. minuti, ko je s strelom iz obrata, znotraj kazenskega prostora, sprožil gostujoči kapetan Grmek, Možic pa je njegov strel odbil. Naši fantje si v prvem polčasu kakšne resnejše priložnosti niso pripravili, omeniti morda velja zgolj strel Sotenška iz razdalje, kjer je nekoliko nespretno reagiral vratar Vojinovič, a je žoga končala v kotu ter strel Juriča povsem ob koncu polčasa, ki pa je bil premlačen.

Med polčasom je v domači vrsti prišlo do menjave, ko je namesto Zupančiča, trener Vukašin Ristič, na igrišče poslal napadalca Saša Ribiča in napovedal nekoliko ofenzivnejšo igro Rudarja. Poteza se je obrestovala že dobrih pet minut kasneje, ko je predložek s strani, Ribič z glavo usmeril v malo mrežico, za vodstvo z 1:0. Gol je očitno prebudil knape, ki so nato v dobrih 10 minutah prišli do treh lepih situacij. Najprej je Jurič podal Kahteranu, ki je streljal iz voleja, a je žoga končala preko gola. Nato bi domači kmalu kaznovali napako Slovanove obrambe, vendar je bil po protinapadu treh proti dvem nenatančen Berger. V 62. minuti pa je Krajnc po boku v ogenj poslal Juriča, ki se je otresel dveh nasprotnikov, podal povratno žogo do Bergerja, ta jo je podaljšal do Ribiča, a je njegov strel Vojinovič odbil. V 72. minuti nova lepa dolga podaja Krajnca do Bergerja, ki ga na robu kazenskega prostora s prekrškom, kot zadnji mož obrambe, ustavlja Jaka Krajc. Prosti strel za domače in izključitev gostujočega branilca. Žogo si je nato namestil Ribič in s strelom preko živega zidu, v 73. minuti, Rudar popeljal v vodstvo z 2:0. Do konca srečanja so naši nato poizkusili še dvakrat, a sta bila strela Sotenška in Tufekčiča malenkost previsoka in ostalo je zasluženih 2:0.

Postava Rudar Trbovlje:

Možic (V); Zupančič (od 46. Ribič), Ocepek, Drnovšek (K), Krajnc (od 84. Bokal); Kahteran (od 76. Cigole), Kazič, Mujič, Sotenšek (od 87. Vozel), Jurič (od 81. Tufekčič); Berger

Strelci:

1:0 Ribič (51′)

2:0 Ribič (73′)

Sledi tekmovalni premor, zaradi prvomajskih praznikov, nato pa Rudarja, 11.05.2019, čaka gostovanje v Dobrovi pri ekipi Dolomiti. Fantje se v premoru lahko dobro regenerirajo ter pripravijo na zadnje štiri tekme, ki jih še čakajo do konca letošnjega prvenstva. Gremo Rudar!