Ducat golov

V prejšnjem tednu je moštvo Rudarja opravilo dvojno izmeno. Na sporedu sta bili kar dve tekmi. Rudar je v obeh tekmah skupno zabil kar ducat zadetkov.

Najprej so v sredo slavili v pokalnem obračunu. Suvereno so premagali moštvo NK Komende z visokim izidom 7:0. Dvakrat sta bila uspešna Adin Delić in Alen Kahteran, po en zadetek pa so prispevali: Abdulah Šišić, Luka Milinovič in Dominik Krajnc. Rudar se je z omenjeno zmago uvrstil med 64 najboljših klubov Slovenije. V naslednjem krogu ga čaka moštvo NK Ivančna Gorica in lepa priložnost uvrstitve med 32 najboljših slovenskih klubov. Pot v Evropo torej ostaja še vedno odprta, hkrati pa lahko tudi upamo, da v nadaljevanju izločilnih bojev v Športnem parku Rudar gostimo še kakšnega renomiranega nasprotnika.

V soboto, pa so v prvenstveni tekmi gostili moštvo NK Mengo 28. Rudar je slavil z visokim izidom 5:0. Ključavnico gola gostov so lomili cca. 30 minut. Ko pa so jo končno zlomili so do konca srečanja dodobra napolnili njihov gol. V zadnjih krogih, najprej že kar standardno prvi zadane Rok Drnovšek – klasično z glavo. Pod drugi zadetek se je tokrat po akciji Rekanovića in Zalaznika s peto podpisal Maj Sajovic. Za tretji zadetek je s pravim evrogolom z levico poskrbel Tom Zalaznik. Proti koncu srečanja pa sta svoj piskrček pristavila še Anes Rekanović in Adin Delić.

V naslednjem krogu Rudar odhaja v Kresnice, kjer si vsi želimo nove zmage. Pristaši zeleno – črnih vabljeni v soboto, 14.10.2023 ob 15:30 v Športni park Kresnice podpreti našega Rudarja.