Dober polčas dovolj za novo zmago

Po Zasavskem derbiju, je v soboto člansko moštvo Rudarja odigralo še en sosedski obračun, tokrat z zasedbo kisovške Svobode. Pred približno 200 gledalci, med njimi je bilo precejšnje število privržencev Rudarja, so zeleno-črni, po predvsem dobrem prvem polčasu, prišli do novega paketa treh točk. Svoboda Kisovec : Rudar Trbovlje 2:3.

Trener Vukašin Ristič je tokrat pogrešal kaznovanega Periča, odsotnega Mujiča ter poškodovana Kaziča in Kranjca. Prav tako je, zaradi lažje poškodbe, tekmo s klopi spremljal vratar Mujkanovič.

Tekmo je naše moštvo znova začelo izredno napadalno, takoj na začetku srečanja smo gledali visok pritisk Rudarja na nasprotnikovi polovici ter precej kombinatorike. V 7. minuti so domači naredili prekršek na levi strani, predložek je v kazenski prostor poslal Kunič, najvišji pa je bil Denis Bašič in z glavo premagal domačega vratarja Sevška, za zgodnje vodstvo Rudarja z 0:1. Dve minuti kasneje je Rudar vodil že z 0:2. Po levi strani je prodrl Sajovic, prišel do podaje na drugo vratnico, kjer je žogo v mrežo pospravil Adin Delič, ki je tokrat začel tekmo. Po dveh zadetkih je Rudar malce stopil na žogo in kontroliral igro, domačini pa v prvi polovici prvega polčasa niso prišli do kakšne konkretne priložnosti. V 25. minuti so vendarle zapretili tudi Kisovčani, ko je po hitrem protinapadu akcijo nekoliko s strani, z lobom, zaključil Prašnikar, njegov strel pa je na srečo vratarja Možica zletel slab meter mimo desne vratnice. Pet minut kasneje je bil v novi lepi akciji Rudar, Sajovic je preigral dva branilca Svobode, stekel proti vratarju Sevšku, ki pa je njegov strel ubranil. Po predložku iz kota je do nevarnega strela prišel še kapetan Drnovšek, njegov strel pa so domači nogometaši izbili z golove črte. Tik pred koncem prvega polčasa pa še en zadetek Rudarja. Zopet je bil v vlogi podajalca Sajovic, tokrat je prodrl po desni strani, žogo pa je pred vrati ponovno pričakal Delič in v 44. minuti dosegel še drugi zadetek na srečanju za visokih 0:3.

Na začetku drugega polčasa je trener Ristič, v igro namesto Deliča in Kuniča, poslal izkušena Kahterana in Rižnerja, ki sta okrepila zvezno vrsto, kjer sta se pridružila Mlinarju in Haliloviču. Do prve priložnosti v drugem polčasu so znova prišli naši fantje. Rekanovič je bil prehiter za domačo obrambo ter žogo podal v kazenski prostor, kjer pa si jo je nekoliko slabše zaustavil Sajovic, ki tako ni uspel priti do pravega zaključnega strela. V 50. minuti pa zadetek domačinov za znižanje rezultata. Žogo je na sredini igrišča izgubil Halilovič, Rožmanec pa je z natančno odmerjenim strelom v vratarjev desni zgornji kot Svobodo vrnil v igro. Po zadetku so domači dobili krila, Rudar pa je deloval kot popolnoma druga ekipa, kakor v prvem delu dvoboja. Preveč individualnih napak in premalo zbranosti v zaključkih akcij je botrovalo temu, da si naši fantje v drugem delu niso ustvarili večjih priložnosti. V 82. minuti pa so domači prišli zgolj na zadetek zaostanka. Odbito žogo vratarja Možica, je skušal iz kazenskega prostora izbiti Lipovšek, vendar nekoliko nesrečno nastreljal domačega napadalca Jako Rožmanca, žoga pa se je skotalila v mrežo za 2:3. Domači nogometaši so si do konca dvoboja priigrali še nekaj udarcev iz kota, vendar je Rudarjeva obramba uspela ostati dovolj zbrana, da je ob zadnjem sodnikovem žvižgu ostalo pri zmagi z 2:3. Rudar je z zmago ostal pri dveh točkah zaostanka za vodilno Vrhniko, do konca prvenstva pa sta še dve tekmi.

Postava Rudar Trbovlje:

Možic (V); Ocepek, Drnovšek (K), Bašič (od 75. Lipovšek), Jurič; Halilovič (od 87. Mešič), Kunič (od 46. Rižner), Mlinar; Sajovic, Rekanovič (od 89. Kolobarič), Delič (od 46. Kahteran)

Strelci:

0:1 Bašič (7′)

0:2 Delič (9′)

0:3 Delič (44′)

PhotoDesign: Darko Kunič

Tokrat naše fante naslednja preizkušnja čaka že v sredo, 25.05.2022 ob 18:00, v Športni park Rudar pa prihaja ekipa Bele krajine. Naši fantje si zaslužijo podporo tudi na zadnji domači prvenstveni tekmi letošnje sezone, kjer bodo lovili novo zmago s katero bi vse do zadnjega kroga ostali v igri za naslov prvaka. Fantje, tako kot znate! Vljudno vabljeni vsi podporniki zeleno-črnih. Rudar živi večno!