Do zmage v Ivančni Gorici

Rudarjeva članska ekipa se je po porazu prejšnji teden, na domači tekmi proti IB 1975, pobrala in se z gostovanja v Ivančni Gorici vrnila z novimi tremi točkami. Naloga je bila vse prej kot lahka, končni rezultat nedeljske večerne tekme pa 1:2 v korist Knapov.

Rudar tudi tokrat ni imel na voljo vseh nogometašev, saj so manjkali Bašič, Rižner, Kazič in Možic. Trenerju Rističu pa je bil, po dveh tekmah odsotnosti, znova na voljo Jan Sotenšek.

Prvi polčas so naši fantje začeli izredno podjetno in si ustvarili kopico zrelih situacij iz katerih pa na žalost niso uspeli premagati domačega vratarja Brajerja. Se pa je na drugi strani zatresla Rudarjeva mreža, ko se je še enkrat več potrdilo reklo: ‘‘Kdor ga ne da, ga dobi”. Tik pred koncem prvega polčasa, v 43. minuti, je Mujkanovič s prekrškom v kazenskem prostoru zaustavil nasprotnega nogometaša, ki je sam prodiral proti vratom, sodnik Jozič pa je upravičeno pokazal na belo točko. Uspešen izvajalec pri domačih je bil Škedelj in domači so odšli na odmor z minimalno prednostjo z 1:0.

V drugem polčasu je Rudar znova pokazal nepopustljivost in karakter ter hitro poravnal izid, ko je, po dobri petih minutah drugega polčasa, izenačil z golom Anesa Rekanoviča. Dokončen preobrat se je zgodil v 75. minuti, ko je, za 1:2, zadel Tilen Mlinar in popeljal naše fante v vodstvo. Rudar bi lahko tekmo dokončno ”zaprl”, če bi realiziral eno izmed treh zrelih priložnosti, ki jih je zapravil v nadaljevanju. Tako pa je priložnost za izenačenje, dobrih pet minut pred koncem tekme, po še eni dosojeni enajstmetrovki, dobila domača Ivančna Gorica. Toda tokrat je namero strelca dobro prebral Jasim Mujkanovič ter z odlično parado zagotovil, da so tri točke odšle v Trbovlje.

Postava Rudar Trbovlje:

Mujkanovič (V); Drnovšek (K), Perič, Ocepek; Mujič, Rekanovič (od 90. Mešič), Mlinar (od 81. Kahteran), Kunič, Krajnc (od 80. Jurič); Sajovic, Delič (od 63. Sotenšek)

Strelci:

1:1 Rekanovič (51′)

1:2 Mlinar (75′)

Nova ”domača” tekma čaka naše fante v nedeljo, 26.09.2021 ob 16h. Zaradi menjave umetne trave v Športnem parku Rudar, bo tekma tokrat odigrana na Stadionu Hrastnik. Nasprotnik naših fantov bo ekipa Arne Tabor 69, ki ima trenutno dve točki manj od Rudarja, v preteklem krogu pa je na domačem igrišču ”razbila” Trebnje s kar 7:1. Vsi skupaj verjamemo, da bodo naši fantje znova pokazali željo, voljo, borbenost in vse svoje znanje. S pravim pristopom, tudi rezultat gotovo ne bo izostal. Naprej Zeleni!

Vse navijače in obiskovalce obveščamo, da je za obisk tekme, še vedno, obvezno izpolnjevanje PCT pogojev (prebolelost, cepljenje, testiranje).