Deseta zmaga

Člansko moštvo je v soboto doseglo še deseto zmago v letošnjem prvenstvu in ohranja prednost štirih točk pred drugouvrščeno Vrhniko. Kljub le 10 osvojenim točkam tokratnih gostov, se je Kamnik predstavil kot izredno neugoden ter taktično izredno discipliniran nasprotnik. Po zadnjem sodnikovem žvižgu pa kljub vsemu 3:2 za Rudar.

Rudarjev strateg Ristič se je tokrat moral znajti brez standardnih Domena Ocepka in Tilena Mlinarja (oba štirje rumeni kartoni), namesto katerih sta mesto v začetni enajsterici zasedla Denis Bašič in Mirza Halilovič. Zaradi poškodbe je še eno srečanje moral izpustiti Antonio Jurič.

Že od začetka srečanja se je dalo razbrati, katero moštvo je trenutno vodilno v ligi, ter katero je na tekmo prišlo z namero osvojitve vsaj točke. Gostujoči trener, sicer Trboveljčan, Rajko Jeršin, je postavil precej obrambno naravnano formacijo s točno določenim načrtom – po osvojitvi žoge čim hitreje preko protinapada presenetiti knape. Zgoščen prostor pred gostujočim kazenskim prostorom je tokrat delal nemalo preglavic trboveljskem napadu, a so domači vseeno našli pot skozi gozd nog, ko je v 12. minuti z natančno odmerjenim strelom od daleč, za vodstvo z 1:0, poskrbel mladi Mirza Halilovič. Kljub vodstvu Rudarja so Kamničani še vedno disciplinirano in potrpežljivo stali z vsemi igralci za žogo na svoji polovici, domači, ki so imeli večino časa posest žoge, pa so s težavo prebijali tako postavitev. Je pa z izvrstnim strelom od daleč znova poizkušal Halilovič, a je njegov poizkus tokrat končal v prečki. V 32. minuti se je potrpežljivost gostom le izplačala, ko so zelo dobro odigrali protinapad, izigrali visoko postavljeno Rudarjevo obrambo, na koncu pa je bil Agovič hitrejši od Periča ter s strelom v daljši kot premagal domačega vratarja Mujkanoviča za 1:1, kar je bil tudi rezultat ob koncu prvega dela igre.

Na začetku drugega polčasa je trener Ristič v igro poslal Rižnerja in skušal s tem dodati še nekaj več napadalnosti na desni strani, a Rudar kar ni in ni dočakal napake gostov. Se je pa zato napaka v 64. minuti pripetila domačim, ko je žogo v sredino nekoliko nespametno podal Rižner, gostje so jo prestregli, luknjo v obrambi pa je znova izkoristil Ervin Agovič in Kamnik popeljal v vodstvo z 1:2. Vendar se naši fantje niso predali, trener Ristič pa je moral na kocko postaviti še nekaj več in v napad poslal sicer preverjenega strelca Periča. V 66. minuti je prosti strel s kakšnih 23 metrov mojstrsko izvedel Domen Kunič in poravnal rezultat na 2:2. Slabih pet minut kasneje pa so naši nogometaši stvari vendarle postavili na svoje mesto. Sajovic je v kazenskem prostoru lepo našel Ivico Periča, ta pa rutinirano izkoristil nekaj malega prostora preveč, ki mu ga je pustila gostujoča obramba in premagal gostujočega čuvaja Šalamuna za vodstvo s 3:2. Do konca tekme gledalci, v mrzlem vremenu se jih je zbralo okrog 150, niso več videli kakšne večje priložnosti in se na koncu veselili novih treh točk Rudarja.

Postava Rudar Trbovlje:

Mujkanovič (V); Drnovšek (K), Perič (od 88. Sotenšek), Bašič; Lipovšek (od 46. Rižner), Kazič, Halilovič (od 83. Krajnc), Kunič (od 78. Kahteran), Mujič; Rekanovič (od 90. Mešič), Sajovic

Strelci:

1:0 Halilovič (12′)

2:2 Kunič (66′)

3:2 Perič (70′)

Foto: Darko Kunič

Še eno srečanje bodo naši nogometaši odigrali na domačem stadionu. V soboto, 09.04.2022 ob 16.30h, v Športni park Rudar, prihaja moštvo Termit Moravče. Moravčani so trenutno na 13. mestu lestvice, v dosedanjem poteku prvenstva pa so zbrali 12 točk. Torej je za njih že dva kroga pred koncem prvega dela prvenstva jasno, da bodo v drugem delu tekmovanja nastopali med ekipami, ki si bodo skušale priboriti obstanek v ligi. Kljub vsemu vemo, da je Termit izredno nepopustljiva ekipa, ki vedno skuša čim dražje prodati svojo kožo. Rudarju tudi tokrat ”igra” zgolj zmaga, saj se v zadnjem krogu prvega dela nato odpravlja še na gostovanje k drugouvrščeni Vrhniki. Z borbenostjo, potrpežljivostjo in igrivostjo, ne dvomimo v dosego ugodnega izzida. Vsi ljubitelji nogometa in navijači Rudarja, tudi tokrat, vljudno vabljeni. Forza Rudar!