Derbi Zagorjanom

Zmagovalci Zasavskega derbija so nogometaši Zagorja, ki so tokrat nadigrali naše fante in zasluženo slavili s 3:0. Nedeljski derbi na Mestnem stadionu v Zagorju, so pred 700 gledalci, bolje otvorili domačini, ki so prvič zapretili v 6. minuti, a je bil Mujkanovič na mestu. Sledilo je obdobje, ko je igra potekala med obema kazenskima prostoroma, v 22. minuti pa so domači povedli. Kot je izvajal Pirc, žogo je izbijal Koprivica, vendar nesrečno zatresel svojo mrežo za 1:0. V 29. minuti pa so po hitri akciji domači vodili že z 2:0. S pravim evrogolom je razliko povišal Kurež. Edina omembe vredna priložnost naših nogometašev je strel Kahterana z razdalje, ki pa ga je domači vratar Gracar ukrotil.

Tudi drugi polčas se je začel z uravnoteženo igro med obema kazenskima prostoroma, vendar so znova hitro zadeli Zagorjani. V 52. minuti je Klančišar lepo zaposlil Kureža, katerega strel je Mujkanovič še ubranil, odbito žogo pa je nato v mrežo za 3:0 pospravil Perič. Domači so nato stopili s plina, naši fantje so skušali znižati rezultat, vendar razen novega poizkusa Kahterana z razdalje, kakšne resne priložnosti niso imeli. Pri Zagorjanih velja do konca tekme omeniti še poizkuse Klančišarja, Burje in Periča, ki pa jih je Mujkanovič ubranil.

Postava Rudar Trbovlje:

Mujkanovič (V); Petek, Delič, Drnovšek (K), Jurič; Kahteran (od 75. Mrvoljak), Rižner, Sotenšek M., Sotenšek J. (od 75. Žibert); Berger, Koprivica (od 46. Zalaznik)

Po dveh zaporednih porazih, je zmaga, za ohranitev koraka z ekipami, ki zasedajo mesta, ki še zagotavljajo obstanek v ligi, nujna. V soboto, 31.03.2018 ob 15h, v Športni park Rudar, v goste prihaja ekipa Bohinja, ki zaseda predzadnje mesto na prvenstveni lestvici. Čas je, da fantje pokažejo česa so sposobni in krivuljo uspešnosti obrnejo v drugo smer. Verjamemo, da znajo in zmorejo. Podprite svoj klub!